Μητσοτάκης: Οι «γνωστοί άγνωστοι» αλωνίζουν στο κέντρο της Αθήνας. Σε τραγική κατάσταση τα Σώματα Ασφαλείας

«Είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των «γνωστών – αγνώστων», οι οποίοι – λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης – εξακολουθούν να «αλωνίζουν» στο κέντρο της
Αθήνας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο κέντρο της Αθήνας.

«Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα, σε μια τραγική κατάσταση. Με πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με χαμηλό το ηθικό, διότι δεν απολαμβάνουν ούτε καν της πολιτικής στήριξης για το εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.

Δεσμεύομαι προσωπικά ως πρόεδρος της ΝΔ ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης .

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη εκδόθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η παρακάτω ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για «επιτυχείς επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια»:«O κ. Μητσοτάκης δεν είχε το ηθικό σθένος να αναγνωρίσει τις επιτυχίες, που έχει η Ελληνική Αστυνομία κατά το τελευταίο διάστημα. Επιλέγει να αντιμετωπίσει με μικρόψυχη και μικροπολιτική αντίληψη την πραγματικότητα. Πέρα από τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις τις οποίες κατά κόρον διακινούσε και διακινεί στο όνομα της δήθεν “τάξης και ασφάλειας”, το κόμμα του κ. Μητσοτάκη είναι αυτό που αδιαφορούσε για την πραγματική ασφάλεια των πολιτών, παρά μόνο συσσώρευε προβλήματα σε γειτονιές της Αθήνας. Ακόμη και σήμερα, δεν έχει την ικανότητα να επανεξετάσει βασικές αρχές σύγχρονης αντίληψης υπό τις οποίες λειτουργούν οι αστυνομικές υπηρεσίες προηγμένων χωρών, αλλά επιλέγει να σέρνεται πίσω από παρακμιακές και ξεπερασμένες αντιλήψεις των αποστράτων της Συγγρού. Μόλις τώρα διαπίστωσε ότι τα οχήματα της αστυνομίας είναι πεπαπαλαιωμένα! Η κοινωνία έχει αναγνωρίσει το τεράστιο έργο της κυβέρνησης στα θέματα ασφάλειας, η οποία πλέον παρέχεται με πολιτισμένο και αποτελεσματικό τρόπο, όπως άλλωστε έδειξαν και οι τελευταίες επιτυχείς επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια».

Στην αντεπίθεση η ΝΔ

«Ο πανικός από την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας, που επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μετατραπεί σε άβατο για τους πολίτες, είναι φανερός», αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Θα συνιστούσαμε στον κατ' ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη να κάνει μια βόλτα, αν το αντέχει και μπορεί, στο κέντρο της πόλης και τότε θα αντιληφθεί πως οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν την ασφάλεια "Α λα ΣΥΡΙΖΑ"» αναφέρει η ΝΔ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα