Μέρκελ: Δεν υπάρχει ζήτημα δύο ταχυτήτων εντός της Ευρωζώνης

Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, καλώντας ταυτόχρονα τα κράτη μέλη του ενιαίου νομίσματος να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους.

«Για εμένα, δεν υπάρχει θέμα δύο ταχυτήτων εντός της ευρωζώνης», τόνισε η Μέρκελ. «Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία. Και αυτό που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνει από κοινού, από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης», επέμεινε η καγκελάριος, εκ νέου υποψήφια των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών CDU για το αξίωμα στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες Τετάρτη ότι εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της θα όφειλε να φύγει από την ευρωζώνη.

«Η πίεση στους Έλληνες για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστεί ώστε (η ελληνική οικονομία) να γίνει ανταγωνιστική, σε διαφορετική περίπτωση (η χώρα) δεν μπορεί να μείνει στη νομισματική ένωση», υποστήριξε ο Σόιμπλε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα