Μέρκελ: Δεν εκβιαζόμαστε από την Τουρκία

Η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί εκβιασμούς, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξής της στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, σχετικά με το θέμα των τεταμένων σχέσεων με την Τουρκία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, η καγκελάριος, αναφερόμενη στο ζήτημα της απαγόρευσης από την Τουρκία σε Γερμανούς βουλευτές
να επισκεφθούν τη ΝΑΤΟϊκή βάση στο Ικόνιο, υπερασπίστηκε το δικαίωμα των Γερμανών βουλευτών να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες και δήλωσε πως δεν θα μιλήσει για το θέμα μόνο η γερμανική κυβέρνηση με την Τουρκία αλλά και το ΝΑΤΟ: «Στο Ικόνιο θα πρέπει να δούμε τη συνολική κατάσταση. Ο αγώνας κατά του ISIS βρίσκεται σε μια αποφασιστική φάση και θα πρέπει να ζυγίσουμε τα πράγματα ωστόσο ιδιαίτεροι όροι με εμάς δεν θα υπάρξουν» .

Ερωτηθείσα για τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς κατά τη σύνοδο του G20 στο Αμβούργο, είπε πως φέρει την ίδια ευθύνη όπως ο δήμαρχος Όλαφ Σολτς και δεν την αποποιείται, ωστόσο υπερασπίστηκε την απόφασή της να διεξαχθεί η σύνοδος αυτή στο Αμβούργο.
Keywords
Τυχαία Θέματα