Με Έντερ στους "16" η Ιταλία, 1-0 την Σουηδία

Η Ιταλία με γκολ του Έντερ στο 88' νίκησε 1-0 την Σουηδία στην Τουλούζ και προκρίθηκε στους "16" του Euro 2016. Στα τελευταία λεπτά αγωνίστηκαν Ντουρμάζ και Μπεργκ.

Με γκολ εντός Βραζιλιάνου, του Έντερ που αγωνίζεται στην Ίντερ, η Ιταλία νίκησε με 1-0 την Σουηδία στην Τουλούζ και προκρίθηκε στους "16" του Euro
2016, έτσι έγινε η δεύτερη ομάδα που τα καταφέρνει μετά την Γαλλία.

Δεν ήταν καλό ματς γενικά, είχε λιγοστές καλές φάσεις, η Σουηδία είχε την κατοχή, αλλά η Ιταλία ξέρει πως να μην δέχεται γκολ και τελικά με λυτρωτή τον Έντερ στο 88' έκανε το "δύο στα δύο".

Ο Μάρκους Μπεργκ μετά την κακή του εμφάνιση στην πρεμιέρα έχασε την θέση του στην 11άδα από τον Γιον Γκουιντέτι, ο οποίος πάντως σήμερα ξεχώρισε για τους... τσαμπουκάδες του με τους Ιταλούς αμυντικούς.

Ο άσος του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά, όπως και ο Τζίμι Ντουρμάζ του Ολυμπιακού, ενώ τώρα η Σουηδία έχει έναν βαθμό και θα τα δώσει όλα για τη νίκη με το Βέλγιο στην τελευταία αγωνιστική.

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η Σουηδία δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια στον στόχο. Το ίδιο έγινε και στην πρεμιέρα με την Ιρλανδία, όπου σκόραρε με αυτογκόλ. Είναι η πρώτη από το 1980 που σε δύο σερί ματς Euro δεν έχει ούτε μία τελική προσπάθεια στον στόχο.

Ιταλία - Σουηδία 1-0

Σκόρερ: 88' Έντερ
Γήπεδο: "Stadium de Toulouse", Τουλούζ
Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε απείλησε για πρώτη φορά στο 48', με τον Γκρατσιάνο Πελέ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να αστοχεί, ενώ η Ιταλία ανέβασε την απόδοσή της, έκανε κάποιες καλές αντεπιθέσεις από τα πλάγια, αλλά πάντα το μυαλό ήταν στην άμυνα.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο 72' αστόχησε εξ επαφής, αλλά ήταν οφ-σάιντ και δεν μετρούσε το γκολ, ενώ στο 79' ο Τζίμι Ντουρμάζ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, με τον άσο του Ολυμπιακού ένα λεπτό αργότερα να χάνει ευκαιρία (άστοχο αριστερό πλασέ).

Η μεγάλη ευκαιρία του ματς ήρθε στο 82' για την Ιταλία, με την κοντινή κεφαλιά του Παρόλο να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Ίσακσον, έπειτα από την σέντρα του Τζακερίνι.

Η Ιταλία όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με γκολ... βραζιλιάνο. Ο μεγαλύτερος "μαχητής" του τουρνουά, ο Έντερ της Ίντερ, άνοιξε το σκορ στο 88' με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και πλασέ, έπειτα από πάσα του Σιμόνε Τζάτζα με "τακουνάκι".

ΙΤΑΛΙΑ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (74' Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Καντρέβα, Φλορέντσι (85' Στουράρο), Έντερ, Γκρατσιάνο Πελέ (60' Τζάτζα).
ΣΟΥΗΔΙΑ: Ίσακσον, Έρικ Γιόχανσον, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Μάρτιν Όλσον, Έκνταλ (79' Λεβίτσκι), Σέλστρεμ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Φόσμπεργκ (79' Ντουρμάζ), Γκουιντέτι (85' Μπεργκ), Ιμπραχίμοβιτς.

Πηγή: sport24

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα