Με απόντες τον Νίκο Μιχαλολιάκο και την ηγετική ομάδα ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Με απόντες τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και όλη σχεδόν την ηγετική ομάδα του κόμματος, ξεκίνησε στις 9:20 το πρωί της Δευτέρας η δίκη στην ειδική διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη ξεκίνησε να εκφωνεί τα ονόματα των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είχαν έλθει και ποιοι όχι.

Ηχηρή απουσία του αρχηγού της
Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστου Παππά, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγου, Ελένης Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Νικολάου Κούζιλου, Δημήτρη Κουκούτση, Ιώαννη Λαγού, Νίκου Μίχου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλία Παναγιώταρου και Γιώργου Γερμενή.
Παρόντες ήταν μόνο οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος και οι δύο βουλευτές οι οποίοι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και έχουν αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας.

Από τους 69 συνολικά κατηγορούμενους απουσίαζαν 25, δηλαδή 15 βουλευτές και 10 στελέχη και μέλη του κόμματος, ενώ ένας, ο Αντώνιος Μπολέτης, έχει αποβιώσει.

Ένας εκ των κατηγορουμένων δήλωσε ότι δεν είχε συνήγορο και το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να του διορίσει.
Οι συνθήκες που γίνεται η δίκη είναι ασφυκτικές και δυσχερέστατες, καθώς δεν επαρκούν οι θέσεις για τους συνηγόρους υπεράσπιση των των κατηγορουμένων και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής.

Δύσκολες οι συνθήκες

Πολύ δύσκολες είναι οι συνθήκες και για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη δίκη καθώς είναι πολύ κακή η ακουστική της αίθουσας και των μικροφωνικών συστημάτων με αποτέλεσμα να μην ακούγονται όλα όσα διαδραματίζονται μπροστά.

Υπήρξε ακόμη και σκέψη να αποχωρήσουν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι του Τύπου σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς όπως ακούστηκε η παρουσία των μέσων με αυτές τις συνθήκες ακυρώνεται.

Στη δίκη παραβρίσκονται η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και μέλη του δ.σ. οι οποίοι θα παρέμβουν υπέρ των δημοσιογράφων προκείμενου να παρέμβουν εάν χρειαστεί υπέρ των δημοσιογράφων που καλύπτουν τη διαδικασία έτσι ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Αυτή τη στιγμή το δικαστήριο έχει αποχωρήσει για λίγο από δικαστική αίθουσα ενώ όπως είπε η πρόεδρος μόλις επιστρέψει θα εκφωνήσει τα ονόματα των μαρτύρων που μόνο του κατηγορητηρίου είναι 130.

Μέχρι στιγμής παρών στη δίκη είναι και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης.

Επίθεση σε μάρτυρες από το περιβάλλον Φύσσα

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονται η μητέρα και ο πατέρας του δολοφονηθέντα Παύλου Φύσσια, ενώ σύμφωνα με τον κατάλογο των μαρτύρων πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει θα είναι ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.

Σημειώνεται ότι ένας εκ των συνηγόρων των Πακιστανών, ο Κώστας Παπαδάκης, κατήγγειλε ότι λίγο πριν τις 9 το πρωί σε μια πάροδο της λεωφόρου Λαμπράκη δύο μάρτυρες από το περιβάλλον Φύσσα, δέχθηκαν επίθεση από πέντε αγνώστους οι οποίοι τους χτύπησαν ενώ προσέρχονταν στη δίκη. Οι μάρτυρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι δράστες δεν συνελήφθησαν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
ποιοι είναι οι συνηγοροι υπεράσπισης των βουλευτών της χρυσής αυγης, dikh georgou germenh
Τυχαία Θέματα