Μαξίμου: Η ΝΔ υπονομεύει τη διαπραγμάτευση. Το ασφαλιστικό προστατεύει συνταξιούχους και αδύναμους

Απόπειρα υπονόμευσης της διαπραγματευτικής δύναμης της χώρας από την ΝΔ, καταγγέλλει η κυβέρνηση. Αφορμή είναι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά δεν είναι τυχαίο πως συνέπεσε με την πολιτική εκμετάλλευση (στο παρά πέντε της αξιολόγησης…) από την αξιωματική αντιπολίτευση μίας φράσης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου για τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

«Οι ίδιοι που είχαν συμφωνήσει σε ένα σχέδιο κοινωνικής
καταστροφής, έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να υπονομεύσουν την διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού», τονίζει το Μαξίμου και υπενθυμίζει ότι «επιχείρησαν να υποκινήσουν συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες και να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης. Χαρακτήρισαν την κατάθεση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου ως μονομερή ενέργεια έναντι των δανειστών, και έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να το αποσύρει, προκειμένου να μην προκληθεί εμπλοκή στην διαπραγμάτευση».

Μάλιστα η κυβέρνηση θυμίζει την δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ στις 12 Απριλίου, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάθεση του ασφαλιστικού και του φορολογικού στην Βουλή. Τότε ο Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «πέρυσι, ο κήρυκας της θεωρίας των παιγνίων, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και στο τρίτο Μνημόνιο, ήταν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Φέτος, έχουμε τρεις κήρυκες της ίδιας επικίνδυνης θεωρίας. Τους κυρίους Γ. Κατρούγκαλο, Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτο. Δηλαδή, τον Υπουργό που μαζί με τον κ. Τσίπρα παρακαλούσε το ΔΝΤ να συμμετέχει επί τριετία στο πρόγραμμα. Το έργο είναι παιγμένο ξανά και ξανά. Από την “επικείμενη συμφωνία” στη “σύγκρουση”. Και από τη “σύγκρουση” στην οδυνηρή για τους πολίτες συνθηκολόγηση. Όμως, αυτήν τη φορά, η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια».

«Σήμερα διαψεύδονται οικτρά. Και ο ελληνικός λαός βλέπει πολύ καθαρά, ποιοί είναι αυτοί που διαπραγματεύονται αποφασιστικά υπερασπιζόμενοι την κοινωνική συνοχή και ποιοι υπέγραψαν λευκά χαρτιά κοινωνικής καταστροφής, φροντίζοντας μόνο για τους κολλητούς και τους συνεργάτες τους», υπογραμμίζει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό «βρίσκεται στον αντίποδα των συμφωνιών που προωθούσε η κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου και στις οποίες θεωρείτο δεδομένη η δραστική οριζόντια μείωση των συντάξεων, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, η πλήρης ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος, η κατάργηση του αφορολόγητου και η επιβάρυνση – για μια ακόμα φορά – των πιο αδύναμων, δηλαδή αυτών που τόσα χρόνια σήκωσαν το τεράστιο βάρος της κρίσης».

Το Μαξίμου τονίζει ότι το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική και την φορολογική μεταρρύθμιση, που θα ψηφιστεί την Κυριακή από την Ολομέλεια της Βουλής

-Διασφαλίζει πλήρως τις συντάξεις.

-Προστατεύει τους πιο αδύναμους.

-Κατανέμει δικαιότερα και αναλογικότερα τα φορολογικά βάρη και τις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.

-Εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Αυτοί είναι οι στόχοι της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου και της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, υπενθυμίζει η κυβέρνηση.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα