Λύτρωση με γκολάρα του Τζαβέλλα, 1-1 η Εθνική με την Βοσνία

Με υπέροχο γκολ του Γιώργου Τζαβέλλα στο 95ο λεπτό, η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να λυτρωθεί και να αποσπάσει την ισοπαλία από την Βοσνία (1-1). Διατήρησε το +3 στη μάχη για την 2η θέση η γαλανόλευκη.

Με τον Γιώργο Τζαβέλλα να έχει τον τελευταίο λόγο και να... υπογράφει τον αγώνα με ένα υπέροχο γκολ, η Εθνική μας ομάδα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (95') κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να πάρει μια λυτρωτική
ισοπαλία απέναντι στην Βοσνία (1-1), διατηρώντας το +3 στη μάχη για την 2η θέση των προκριματικών του Μουντιάλ.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Εθνική μας ομάδα ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο Καρνέζης στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης, αριστερά ο Τζαβέλλας και στο κέντρο της άμυνας οι Παπασταθόπουλος και Παπαδόπουλος. Οι Μανιάτης και Σάμαρης δίδυμο στα χαφ, ο Φορτούνης πίσω από τον Μήτρογλου και στις πτέρυγες οι Σταφυλίδης (αριστερά) και Μάνταλος (δεξιά).

Στον αντίποδα, ο Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς επέλεξε ένα 4-4-2 για την ομάδα του. Ο Μπέγκοβιτς στο τέρμα, οι Σπάχιτς, Ζουκάνοβιτς στι κέντρο της άμυνας και οι Βράνιες, Κολάσινατς στα δυο άκρα. Οι Χαΐροβιτς, Λούλιτς στις πτέρυγες, ο Τζάτζαλο αμυντικός μέσος και ο Πιάνιτς σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από Ιμπίσεβιτς και Τζέκο.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλησαν καλά για την Εθνική μας ομάδα, η οποία μάλιστα είχε μια καλή στιγμή σε φάουλ του Φορτούνη (14'), αλλά ούτε ο Μήτρογλου, ούτε ο Τοροσίδης κατάφεραν να μπουν στην πορεία της μπάλας. Πέραν τούτου ουδέν όμως, με τους Βόσνιους να κυριαρχούν από 'κει και πέρα και να επιβάλουν τους κανόνες τους στο χορτάρι, δημιουργώντας ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Καρνέζη, με την ελληνική άμυνα να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

Στο 17', ο Τζέκο έκανε κακό κοντρόλ και σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του να μπει μπροστά στο σκορ, ενώ λίγα λεπτά μετά (21') το φαλτσαριστό σουτ του Χαΐροβιτς πέρασε... βασανιστικά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρνέζη, ο οποίος πάντως ενήργησε αποτελεσματικό στο πλασέ του Τζέκο στο 22'. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο, οι Βόσνιοι είχαν βρει τρεις καθαρές φάσεις για γκολ, με τους διεθνείς μας να αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο μισάωρο του αγώνα η κατοχή της μπάλας ήταν 28%-72% για την Βοσνία, που είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς. Η υπεροχή της μετουσιώθηκε σε γκολ στο 32' με τον μετρ των εκτελέσεων φάουλ, τον Πιάνιτς, έστω και αν χρειάστηκε να βάλει... πλάτη ο Καρνέζης για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του. Το 0-1 ήρθε με κρύο τρόπο μεν, αλλά ήταν απολύτως δίκαιο βάσει της εικόνας των δυο ομάδων.

Μετά τη μίνι διακοπή από τις... ομορφιές των φιλοξενούμενων οπαδών στις εξέδρες, η Εθνική μας ανέβασε την απόδοσή της. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Σάμαρης βρήκε πολύ ωραία τον Μήτρογλου, αλλά το τελείωμα του Έλληνα επιθετικού δεν ήταν ανάλογο της κλάσης του. Το σκορ ήταν... κολακευτικό για την Εθνική μας, η οποία θα έπρεπε να βελτιωθεί πολύ, αν ήθελε να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης και να πάρει κάτι από το ματς.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Τζέκο ήταν διαρκής πονοκέφαλος για την άμυνα της Εθνικής μας. Μπορεί να μην έβαλε γκολ, παρ' όλα αυτά βρέθηκε πολλάκις σε θέση βολής, εξέθεσε τα ελληνικά μετόπισθεν και έδειξε γιατί είναι φορ κλάσης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα γιουχαΐσματα στον εθνικό ύμνο της Βοσνίας δεν τιμούν κανέναν. Είναι θλιβερό να υπάρχουν άνθρωποι που δεν κατανοούν τα αυτονόητα και δεν έχουν τον απαιτούμενο σεβασμό. Από 'κει και πέρα, οι φωτοβολίδες των Βόσνιων προς τους Έλληνες φιλάθλους μετά το γκολ τους θα μπορούσαν να τραυματίσουν άνθρωπο. Αλήθεια, τι έλεγχος έγινε; Πώς πέρασαν τόσα καπνογόνα και φωτοβολίδες μέσα στο γήπεδο;

Πηγή: Sport24.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα