Κύπρος: Ίσες αποστάσεις από τον ΟΗΕ για την επιβολή δασμών σε προϊόντα για τους εγκλωβισμένους από το κατοχικό καθεστώς

Ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ, Στέφαν Ντούτζαρικ, απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως στην απόφαση του παράνομου κατοχικού καθεστώτος για επιβολή δασμών σε προϊόντα για τους εγκλωβισμένους.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Η κυβέρνηση δεν θα μπει σε διάλογο με μια παράνομη οντότητα για την επίλυση του ζητήματος των δασμών

Για ενέργειες αφομοίωσης των κατεχομένων καταγγέλλει η Λευκωσία την Τουρκία

Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο κ. Ντούτζαρικ παρέπεμψε στην
ανακοίνωση της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο, στην οποία, μεταξύ άλλων, εκφραζόταν η ετοιμότητά της «να βοηθήσει τα μέρη να φθάσουν σε αμοιβαία αποδεκτή λύση, έχοντας κατά νου τα συμφέροντα των επηρεαζόμενων κοινοτήτων».

Εξάλλου, σημειώνεται ότι σε παρατήρηση Ισραηλινού δημοσιογράφου ότι οι οικισμοί των εποίκων έχουν ανακηρυχθεί παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου και στην ερώτηση, αν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ «διαχωρίζει τον μαζικό εποικισμό από υπηκόους της Τουρκίας ή αν βλέπει πιθανώς παράνομη εποικιστική δραστηριότητα, ιδίως από Τούρκους στρατιωτικούς», ο κ. Ντουζαρίκ απάντησε: «Θα αφήσω τη σύγκριση και την αντιπαραβολή στους αναλυτές και τους δημοσιογράφους». Ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι έχει καταβάλει πολύ χρόνο και προσπάθεια για να εξευρεθεί μια διευθέτηση στην Κύπρο.

Επίσης , ο κ. Ντούτζαρικ επανέλαβε ότι εναπόκειται στα δύο μέρη να καταλήξουν σε συμφωνία στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι ρόλος του διεθνούς οργανισμού είναι να υποβοηθήσει μια συμφωνία. «Μεγάλος αριθμός ζητημάτων θα πρέπει να διεκπεραιωθούν από τα μέρη», είπε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα