Κύπρος: «Αρκετά δημιουργική» χαρακτήρισε ο Νίκος Αναστασιάδης τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ

Αρκετά δημιουργική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, τη σαραντάλεπτη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, τον οποίο και ενημέρωσε για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε ικανοποίηση
για τη συζήτηση. «Μπήκαμε στην ουσία βασικών θεμάτων, που εκκρεμούν και θα πρέπει να εξευρεθεί λύση, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα ή αξιώσεις που τίθενται».
Για το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών σε Τούρκους υπηκόους, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως «ήταν σαφής η θέση (του γ.γ. του ΟΗΕ) ότι θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος για να διασφαλίζονται και οι ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων, αλλά και των Ευρωπαίων».

Εάν υπάρχει κίνδυνος για τον Ελληνισμό της Κύπρου από την εφαρμογή μιας αξίωσης, που μπορεί να αλλοιώσει τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού ή να θέσει σε κίνδυνο τον Ελληνισμό, τότε δεν θα υπαγορεύσει ο όποιος τρίτος, είτε την αποδοχή είτε τον συμβιβασμό, είπε ο κ. Αναστασιάδης. Συνεπώς, προσέθεσε, «δεν είναι ανάγκη να ρωτούμε τι λένε οι τρίτοι».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα