Κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ είχε καταδικαστεί σε 79 χρόνια κάθειρξη

Ελεύθερος κυκλοφορούσε 51χρονος σεσημασμένος κακοποιός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις με ποινή 79 χρόνια κάθειρξη.

Ο 51χρονος συνελήφθη προχθές (Σάββατο) σε δασική περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου είχε στήσει ολόκληρη «βιομηχανία» παραγωγής κάνναβης. Μόλις πριν από τρία χρόνια, το 2012, είχε συλληφθεί ξανά για κατοχή 50 κιλών κάνναβης για την οποία καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη. Παρόλαυτά
αποφυλακίστηκε και συνέχισε την εγκληματική του δράση.

Ο συλληφθείς περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως ένας επικίνδυνος κακοποιός που έχει στο «βιογραφικό» του δεκάδες ληστείες και κλοπές. Υπάρχουν, μάλιστα, στοιχεία που δείχνουν ότι συμμετείχε στη ληστεία που έγινε το 2012 με στόχο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιάς, όπου οι δράστες πυροβόλησαν εν ψυχρώ και τραυμάτισαν αστυνομικούς που τους καταδίωξαν.

Προχθές συνελήφθη στην Αρχαία Ολυμπία σε δάσος που είχε φυτέψει συνολικά 726 δενδρύλλια κάνναβης. Εκεί είχε διαμορφώσει ειδικά τον χώρο πραγματοποιώντας επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, έτσι ώστε αφενός τα δενδρύλλια να βρίσκονται σε πλήρη κάλυψη και αφετέρου να μην επισκιάζονται από δέντρα και να δέχονται την απαραίτητη ηλιακή ενέργεια για φωτοσύνθεση.

Επιπλέον, ο 51χρονος, για να μην μετακινείται συχνά, διέμενε στο χώρο της φυτείας, σε πρόχειρη αυτοσχέδια καλύβα, έχοντας τοποθετήσει κρεβάτι και οικοσυσκευές. Όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων με συνολική ποινή 79 έτη κάθειρξης. Αύριο Τρίτη θα οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πύργου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα