Κλειστός λόγω πορτοφολάδων ο Πύργος του Άιφελ

Κλειστός λόγω απεργίας των εργαζομένων ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αυτή την κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή όχι για να διεκδικήσουν μισθολογικές αυξήσεις αλλά για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των πορτοφολάδων οι οποίοι απειλούν τουρίστες και προσωπικό.

Η Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE), η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση
του μνημείου, εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι «τιμωρήθηκαν οι επισκέπτες που ήταν ήδη παρόντες στο χώρο» του μνημείου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι εξηγούν ότι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να απεργήσουν μπροστά στην «αύξηση της δράσης των πορτοφολάδων και έπειτα από τις πολλές επιθέσεις και απειλές» που δέχονται.

«Το κοινό μας κατανοεί και μας ενθαρρύνει. Το κάνουμε και γι' αυτούς, αφού είναι τα πρώτα θύματα», δήλωσε ένας από τους εργαζόμενους. «Αντιμετωπίζουμε αληθινούς επαγγελματίες και ζητούμε να τεθούν απέναντί τους αληθινοί επαγγελματίες ώστε να εξαλειφθεί το πρόβλημα» δήλωσε ο ίδιος.

Άλλοι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται το BBC, αναφέρουν ότι συμμορίες τεσσάρων – πέντε ατόμων.

«Μερικές φορές τσακώνονται μεταξύ τους» δήλωσε ένας απεργός. Πρόσθεσε δε πως μια φορά που κυνήγησε έναν από τους πορτοφολάδες ο δράστης τον απείλησε.

«Γιατί δεν μας αφήνεις να δουλέψουμε...εάν αυτό συνεχιστεί θα έχεις προβλήματα» φέρεται ότι του είπε ο δράστης.

Ο Πύργος του Άιφελ, ένα από τα μνημεία που δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο. Επίσης το Παρίσι είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Το 2014 22 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν την Πόλη του Φωτός.

Σύμφωνα με γαλλική εφημερίδα Liberation , για το καλοκαίρι θα αναπτυχθούν περίπου 26.000 αστυνομικοί και δημοτικοί αστυνομικοί για την αντιμετώπιση του μικροεγκλήματος που όμως εξελίσσεται σε μάστιγα.

Όσον αφορά στον Πύργο του Άιφελ, οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν κανονικά στη θέση τους το πρωί του Σαββάτου.

Μερικά στοιχεία για τον Πύργο του Άιφελ

Φτιάχτηκε το 1889

Το ύψος του είναι 324 μέτρα

Το όλο οικοδόμημα συγκρατείται από 2,500,000 πριτσίνια

20.000 λαμπάκια φωταγωγούν κάθε βράδυ τον Πύργο του Άιφελ

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα