Κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις το Spetses mini Marathon

Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 30 διαφορετικές χώρες βρέθηκαν ξανά φέτος στις Σπέτσες για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν την πληθώρα των αθλητικών και όχι μόνο εκδηλώσεων του 6ου Spetses mini Marathon που διεξήχθη μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2016 υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ.

Όπως κάθε χρόνο το 2ο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, η καρδιά της φίλαθλης Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, χτυπούσε στο πανέμορφο νησί
του Αργοσαρωνικού προσφέροντας τη δυνατότητα σε οικογένειες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, παιδιά και ενήλικες να διασκεδάσουν και να αθληθούν στο πλαίσιο του αγώνα που αναδείχθηκε πρόσφατα National Champion 2016-17 από τα διεθνούς κύρους European Business Awards και είναι αναμφίβολα το σπουδαιότερο event αθλητικού τουρισμού στη χώρα.

Το τριήμερο περιλάμβανε τα κλασικά 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα για μικρούς και μεγάλους (Αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ.&25 χλμ., Κολυμβητικοί Αγώνες – Διάπλους Σπετσών 3.000 και 5.000 μέτρων, Παιδικοί Αγώνεςδρόμου 500 &1.000 μ., Παιδικοί Κολυμβητικοί Αγώνες 150 &300 μ. και Παιδικός Αγώνας δρόμου 500 μ. «My1st Spetses mini Marathon»). Τη «μερίδα του λέοντος» από πλευράς συμμετοχών απέσπασαν ο αγώνας δρόμου των 5 χλμ. καθώς και η κολυμβητική απόσταση των 3 χλμ.

Για πρώτη φορά μάλιστα φέτος, το μεσημέρι του Σαββάτου, διοργανώθηκε το Spetses SUP event, μια επίδειξη όρθιας σανιδοκωπηλασίας (Stand Up Paddle), που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον, εντυπωσίασε το κοινό και αναμένεται να καθιερωθει, με κορυφαίους αθλήτες όπως ο πρωταθλητής κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος να δίνουν το παρόν.

Ξεχωριστή λάμψη και κύρος στη διοργάνωση προσέδωσε η παρουσία παγκοσμίου φήμης αθλητών, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο. Μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, με τον τελευταίο να συμμετέχει δυναμικά στον αγώνα των 10Κ, καθώς και η Σοφία Ασουμανάκη, ο Στέφανος Δημητριάδης, η Κρίστελ Βουρνά, η Νόρα Δράκου, Επίσης, στις Σπέτσες βρέθηκαν οι παραολυμπιονίκες Δήμος Μιχαλεντζάκης, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς από το Σύλλογο «Περπατώ», αλλά και η Βούλα Κοζομπόλη μαζί με τον σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Στην πρώτη εμφάνιση του στο Spetses mini Marathon, ο κορυφαίος Ελληνας Μαραθωνοδρόμος, Χριστόφορος Μερούσης και μέλος της Garmin Greece έκανε ρεκόρ διαδρομής, ολοκληρώνοντας τον αγώνα των 25K σε 1:26:15 ενώ αντίστοιχα την πρώτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 1:44:32, αθλήτρια της DHL και team Garmin Greece.

Η WIND, Telecom Provider της διοργάνωσης από την πρώτη στιγμή, το 2011, ήταν φέτος Grand Sponsor του Spetses Mini Marathon, χαρίζοντας παράλληλα σε όλους τους συμμετέχοντες μια ξεχωριστή εμπειρία, με τους Εlite αθλητές της Μάρκο Γκούρλια, Κώστα Γκελαούζο, και Μάγδα Γαζέα για πρώτη φορά να αναλαμβάνουν το ρόλο των pacemaker δίνοντας στους συμμετέχοντες μία μονάδικη ευκαιρία να τρέξουν δίπλα σε αυτούς τους κορυφαίους αθλητές.

Επιπλέον, ο Πάνος Βασιλαράς, πρεσβευτής του προγράμματος #Charity4U της Holmes Place κολύμπησε το Γύρο του νησιού παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πρωτοπόρο του εγχειρήματος, Αλέξανδρο Πατούνη, ολοκληρώνοντας την υπερπροσπάθειά του σε 8 ώρες, με στόχο να μαζευτούν χρήματα για το Make-A-Wish Greece.

Επειδή βέβαια ο Spetses mini Marathon έχει καθιερωθεί ως κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό event, για μια ακόμα φορά η διοργάνωση εμπλουτίστηκε από παράλληλες κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις που αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου προγράμματος. Τέτοιες ήταν τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night. Οι φορείς του νησιού και ο Εμπορικός Σύλλογος στήριξαν έμπρακτα τη διοργάνωση προσφέροντας σε αθλητές και επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ειδικές τιμές και προνόμια στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.

Τίποτα από τα παραπάνω βέβαια δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συνδρομή, το κέφι και την άοκνη δουλειά της ομάδας Σπετσιωτών εθελοντών που προσωποποιούν την έννοια της συμμετοχής αποτελώντας την καρδιά της διοργάνωσης και αριθμώντας πλέον περισσότερα από 350 μέλη.

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη σχολίασε την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα επισημαίνοντας: «Για μια ακόμα χρονιά, 6η στη σειρά, καταφέραμε να ξεπεράσουμε έναν πήχη που ήταν ήδη ψηλά. Ο Spetses mini Marathon δεν είναι απλά το κορυφαίο, μακράν του δεύτερου, event αθλητικού τουρισμοόυ στην Ελλάδα, είναι μια πραγματική αποθέωση της συμμετοχής, της ομαδικής δουλειάς και του ευ αγωνίζεσθαι. Κάθε χρόνο μπορούμε και πιο ψηλά γιατί κάθε χρόνο το δέσιμο των συμμετεχόντων είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ευχαριστώ από καρδιάς όλο το νησί και όλους όσοι κάνουν με τη συμμετοχή τους αυτό τον αγώνα τόσο μεγάλο!».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σπετσών, κ. Παναγιώτης Λυράκης, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που το νησί μας έχει ταυτιστεί με κάτι τόσο μεγάλο όσο έχει φτάσει να είναι το Spetses mini Marathon! Κάναμε τα πάντα για να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις όσοι βρέθηκαν αυτό το τριήμερο στις Σπέτσες και τους περιμένουμε όλους του χρόνου για να ανταποδώσουμε με τη φιλοξενία μας την τιμή που μας κάνουν με τη συμμετοχή τους».

Ο Γιώργος Τσαπρούνης, Δ/ντης Εταιρικών Σχέσεων της WIND, σχολίασε: «Η WIND πάντοτε στήριζε και στηρίζει προσπάθειες που αναδεικνύουν αξίες, προωθούν τη συλλογική δράση και συμβάλλουν στην ανάπτυξη κοινωνικής δυναμικής. Γι’ αυτό θελήσαμε να πάμε τη σχέση μας με το Spetses mini Marathon στο επόμενο επίπεδο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Είμαστε επιπλέον διπλά περήφανοι για τη συμμετοχή της WIND Running Team σ’ αυτόν τον υπέροχο αγώνα».
Στον ρόλο του pace maker, o Μάρκος Γκούρλιας, Πρωταθλητής Μεσαίων αποστάσεων και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου, «οδήγησε» τους συμμετέχοντες στον τερματισμό των 10χλμ σε χρόνο 00:45. Αντίστοιχα ο Κώστας Γκελαούζος, Πρωταθλητής Μεγάλων αποστάσεων, μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου, ανέλαβε όσους είχαν θέσει στόχο τα 25χλμ σε χρόνο 02:15 ενώ η Μάγδα Γαζέα, 12 φορές Πρωταθλήτρια Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, εξασφάλισε σε όσους το επιθυμούσαν την ολοκλήρωση των 25χλμ σε 02:30. Ο Γιώργος Διαλεκτός, Πρωταθλητής Trail Runner και Πρεσβευτής της ομάδας της WIND, αγωνίστηκε στα 25χλμ. κατακτώντας την 2η θέση ενώ νικήτρια στις γυναίκες στα 10χλμ αναδείχθηκε η Μάγδα Γαζέα.

Χορηγοί του Spetses mini Marathon 2016 ήταν η DHL, ο ηγέτης των διεθνών ταχυμεταφορών, η ταχύτητα της οποίας συγκρίνεται μόνο με την αντίστοιχη της πρωταθλήτριάς Ντενίζ Δημάκη η οποία μάλιστα έτρεξε στις διαδρομές των Σπετσών με τα χρώματα της εταιρείας, η HERBALIFE® προσφέροντας στους αθλητές μας τα απαραίτητα συστατικά για έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, η INTERWETTEN, η πρώτη εταιρεία στο χώρο του Online Gaming, η οποία μπήκε στον κόσμο του διαδικτύου το 1996, ενώ 2 χρόνια αργότερα έγινε και η πρώτη που έκανε την εμφάνισή της στην Ελληνική αγορά και η BIC® που δραστηριοποιείται στον χώρο των γραφικών, αναπτήρων, ξυριστικών και θαλασσίων σπορ.

Τα ελληνικά ζυμαρικά Melissa, ήταν και πάλι χορηγός του Pasta Night, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τους απαραίτητους υδατάνθρακες και την ενέργεια που χρειάστηκαν πριν και μετά τους αγώνες, αλλά και απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης. Τα Pasta Kids ήταν ο Χορηγός των Παιδικών Αγώνων.

Beauty Partner του 6ου Spetses mini Marathon ήταν η Biotherm που φρόντισε για την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία των αθλητών και των θεατών.

Χορηγός Αθλητικού υλικού ήταν η Under Armour που πρόσφατα συστήθηκε δυναμικά στο ελληνικό κοινό μέσα από το Spetsathlon.

Τα Holmes Place, η διεθνής αλυσίδα premium Fitness &Wellness Clubs, που για ακόμη μία χρονιά πρόσφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους αθλητές, ήταν Wellness Partner της διοργάνωσης.

Η κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο, GARMIN, ήταν ο Timing Sponsor των αγώνων με τον Χριστόφορο Μερούση να εκπροσωπεί και αυτός την #teamgarmingreece στην 1η του επίσκεψη στο νησί.

Υποστηρικτές του αγώνα ήταν: το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, πολύτιμος σύμμαχος για τη σωστή ενυδάτωση των αγωνιζομένων, ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Γλυκό Που Κάνει Καλό και προσφέρει δύναμη και ενέργεια σε αθλητές και όχι μόνο, η πρωτοπόρος στην κατηγορία της και Νο1 εταιρεία ειδών αθλητικής διατροφής στον κόσμο GU Energy με τα πολύτιμα ενεργειακά gels, το αθλητικό ισοτονικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίως POWERADE, η Coca-Cola, η Α. Ισμαήλος Α.Ε. που προσφέρει τα οχήματα υποστήριξης των αγώνων, η κορυφαία εταιρεία στο χώρο της ασφάλισης MetLife και η ODEON που προβάλει το cine trailer του SMM πριν τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες.

Η Technohull συνέβαλλε τα μέγιστα στη διεξαγωγή και επίβλεψη της κολυμβητικής πρόκλησης του διάπλου των Σπετσών που ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, με τα εντυπωσιακά φουσκωτά σκάφη της που συνδυάζουν την ταχύτητα με την πολυτέλεια.

Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center με την υπερσύγχρονη κινητή μονάδα του και την αποστολή εξειδικευμένης ομάδας ιατρών ανέλαβε την ιατρική κάλυψη του αγώνα και όχι μόνο! Παράλληλα, ναυαγοσωστικές υπηρεσίες παρείχε η Lifeguard Hellas.

Η Hellenic Seaways ήταν ο Transportation Partner της διοργάνωσης προσφέροντας έκπτωση 10% σε όλους τους συμμετέχοντες που ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς στο νησί.

Πρεσβεύοντας τη φιλοσοφία «Η ζωή είναι ωραία όταν συμμετέχεις», η LG Electronics Hellas, κορυφαία εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας, υποστήριξε για μία ακόμη χρονιά τη διοργάνωση του SmM ως “Τechnology Ρartner”, προσφέροντας τα πιο καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας αλλά και δράσεις που ενθουσίασαν τους επισκέπτες.

Φορέας Πρωτοβουλιών ήταν το Poseidonion Grand Hotel, και αρωγοί του αγώνα ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες και ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών.
Media Partner της διοργάνωσης ήταν η INNEWS.

Χορηγοί Επικοινωνίας του 6ου Spetses mini Marathon είναι το Μen’s Health, το Sport24.gr, η The Huffington Post Greece, και το Sport24 Radio 103,3.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
mini, ξανα, mini, holmes place, το νησι, under armour, ερρικοσ ντυναν, hellenic seaways, lg electronics, huffington post, ελλαδα, european, business, χλμ, εμφάνιση, garmin, dhl, team, wind, holmes, melissa, night, πήχη, συμμετοχή, δραση, running, αθηνα, runner, interwetten, εταιρεία, online, kids, beauty, fitness, αυρα, energy, metlife, odeon, cine, ντυναν, hellas, hellenic, hotel, media, health, sport24, huffington, radio, feed, property, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, hellas power, κοινωνικος τουρισμος, η ζωη ειναι ωραια, interwetten, δημητριαδης, χωρες, δουλεια, ερρικοσ ντυναν, ζυμαρικα, ηγετης, ιατρικη, νησι, πλαισιο, σπετσες, υδατανθρακες, χρωματα, dhl, hellenic seaways, odeon, radio, running, runner, sport24.gr, αγορα, αγωνες, απλα, αυρα, δυναμη, δυνατοτητα, δημος, εγινε, ευκαιρια, ενεργεια, εννοια, εμφάνιση, εταιρεία, ζωη, ζωης, υπηρεσιες, λαμψη, νερο, ντυναν, νορα, παντα, ομιλος, οχηματα, παιδια, παμε, ρεκορ, ριο, ρολο, σειρα, συμμετοχή, σκαφη, σοφια, τιμη, τρεξιμο, τριημερο, φυσικο, φουσκωτα, φορα, χαλβας, χλμ, ωρες, αγωνας, αλυσιδα, health, business, cine, ελληνικα, energy, fitness, garmin, γλυκο, hellenic, holmes place, holmes, hellas, hotel, huffington post, huffington, χωρα, ιδιαιτερα, feed, kids, κομματι, καρδια, κωστας, melissa, metlife, night, παυλος, πήχη, ποτο, property, team, online, under armour, υπεροχο, european, lg electronics
Τυχαία Θέματα