Κάννες 2016, μέρα 3η: Γαλλική κωμωδία, ο «Οσκαρικός» Gael Garcia Bernal και η Blake Lively ως Μοντέρνα Σταχτοπούτα

Μέχρι τώρα την παράσταση στις Κάννες έχει κλέψει ο George Clooney με τις δηλώσεις του περί Τραμπ, το συνεχόμενο σούσουρο γύρω από τον Woody Allen, αλλά και η εμφάνιση της ξυπόλητης Julia Roberts αγκαλιά με τον George Clooney
και την πάντα κομψή Amal Alamuddin (μια ιδιότυπη Αγία Τριάδα που μαγνήτισε φυσικά τα φλας).

Χτες 13/5, η προσοχή γύρισε και πάλι στις ταινίες- με πρώτη την πρεμιέρα της ταινίας «Μa Loute» του Bruno Dimon- που η Guardian έσπευσε να χαρακτηρίσει ως μια πολύ παράξενη και πολύ αστεία «αλλόκοτη κωμωδία παραλίας». Πρόκειται για έργο εποχής που εκτυλίσσεται σε παραλιακό γαλλικό θέρετρο και φλερτάρει με το σλάπστικ. Πρωταγωνιστούν τρία «βαριά» ονόματα της γαλλικής βιομηχανίας του σινεμά: O Fabrice Luchini, η Valerie Bruni-Tedeschi και η Juliette Binoche.

Slack Bay/ My Loute trailer

Την προσοχή τράβηξε και η πρεμιέρα του «I, Daniel Blake», της νέας ταινίας του ιδιαίτερα αγαπητού στη χώρα μας Ken Loach. Ήρωας ένας 59χρονος ξυλουργός που μετά από μια καρδιακή προσβολή δεν μπορεί να δουλέψει ενώ χάνει παράλληλα και το δικαίωμα σε οποιοδήποτε επίδομα. Οι ταινίες του Loach έχουν πάντα έντονο κοινωνικό μήνυμα και το Ι, Daniel Blake δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ταινία προβλήθηκε με υπότιτλους στις Κάννες, μιας και η προφορά του Newcastle θεωρήθηκε δύσκολη για το διεθνές ακροατήριο του Φεστιβάλ. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε και το Neruda με πρωταγωνιστή τον Gael Garcia Bernal στο ρόλο του διάσημου ποιητή Πάμπλο Νερούδα κάνοντας πολλούς να μιλήσουν για μια ταινία που θα αποτελέσει φαβορί για τα Όσκαρ.

I, Daniel Blake

Το κόκκινο χαλί μας αντάμειψε γι' άλλη μια φορά. Τα φλας μονοπώλησαν η κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί, Lily Rose Depp (είναι το πρώτο της κόκκινο χαλί), και η (ντυμένη περίπου σαν Πριγκίπισσά της Ντίσνει) Blake Lively που πρωταγωνιστεί στο Café Society του Woody Allen και ήδη έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της για όλους τους λάθος λόγους. Τις κοιτάξαμε για λίγο και μετά ασχοληθήκαμε με τη γυναίκα που έκλεψε στ’ αλήθεια την παράσταση στο κόκκινο χαλί: την υπέροχη Juliette Binoche. Juliette σε χειροκροτούμε!

Blake Lively IS Cinderella. pic.twitter.com/YFSINtVGOf

— Avery Thompson (@avery__thompson) May 13, 2016

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα