«Κάνει καλό στην καρδιά μου»: Ελληνοαμερικανός εστιάτορας προσφέρει δωρεάν γεύματα την Ημέρα των Ευχαριστιών

Ένα εστιατόριο στο Μίσιγκαν θα προσφέρει δωρεάν γεύματα στους ανθρώπους που δεν έχουν φίλους, οικογένεια ή σπίτι την ημέρα των Ευχαριστιών. Δεν είναι η πρώτη φορά που το εστιατόριο «George's Senate Coney Island» προβαίνει σε αυτή την ενέργεια, με τον Ελληνοαμερικανό ιδιοκτήτη , Τζωρτζ Δημόπουλο, να εξηγεί ότι « κάνει καλό στην καρδιά μου να βοηθάω λιγάκι».

«Εάν κάποιος είναι μόνος στο σπίτι, ας έρθει να φάει με εμάς δωρεάν», γράφει το σημείωμα στην είσοδο του εστιατορίου.

Ο κ. Δημόπουλος, ηλικίας 69 ετών, είναι ιδιοκτήτης μιας
μικρής αλυσίδας εστιατορίων και κρατά την παράδοση των δωρεάν γευμάτων τα τελευταία 12 χρόνια. Ο ίδιος έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από 50 χρόνια χωρίς χρήματα και χωρίς να γνωρίζει αγγλικά. Σήμερα, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που όμως δεν ξεχνά τις ρίζες του.

«Ήταν δύσκολα για εμάς, ειδικά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήμουν νέος, δεν είχαμε αρκετά τρόφιμα», εξηγεί στο δίκτυο WXYZ.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο ίδιος δεν σταματά να προσφέρει. Πέρυσι, 150 άνθρωποι προσέφεραν εθελοντικά ένα χέρι βοηθείας, ώστε ο κ. Δημόπουλος να μπορέσει να θρέψει όλα τα στόματα. Ακόμα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που του δωρίζουν χρήματα -χωρίς ο ίδιος να το ζητήσει- για να μπορέσει να συνεχίσει την παράδοση.

«Μου αρέσει να τρέφω τους ανθρώπους, να τους κάνω χαρούμενους. Έχω το έξτρα εισόδημα για να βοηθήσω τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τις γιορτές», δήλωσε ο Δημόπουλος.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα