Καμμένος: Η ΝΔ έχει γίνει ακροδεξιό κόμμα. Νονοί της πολιτικής οι δημοσκοπικές εταιρείες

Η ΝΔ έχει εξελιχθεί σε «ακροδεξιό κόμμα», που δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κάνει καλέσματα, υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
είναι η ελπίδα του κεντροδεξιού χώρου. Ο κ. Μεϊμαράκης θα πρέπει να αντιληφθεί πως αντί να γυρίζει στην πολιτική του κουτσαβακισμού, μετατρέποντας την καμπάνια της ΝΔ σε βιβλίο του Τσιφόρου, θα πρέπει να αποβάλει από τη ΝΔ όλους εκείνους που μετέτρεψαν ένα κόμμα που στήριξε τη δημοκρατία σε ένα ακροδεξιό μόρφωμα» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το κόμμα του να μένει εκτός Βουλής, χαρακτήρισε τις δημοσκοπικές εταιρείες «νονούς της πολιτικής» και εργαλεία της μεταπολίτευσης που «έχουν πλέον εξευτελιστεί στα μάτια του ελληνικού λαού και έχουν απαξιωθεί πλήρως».

Ερωτηθείς για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, απάντησε ότι «λυπάμαι που...τράβηξε ένα δρόμο ανατροπής της κυβέρνησης και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Ξέρει πολύ καλά ότι δρόμος εκτός Ευρώπης δεν υπάρχει».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας κι εγώ αποφασίσαμε να μη ρίξουμε μια μαχαιριά στο κορμί της Ελλάδας, που ήταν η εφαρμογή της πολιτικής του Σόιμπλε, στην οποία φοβάμαι ότι είχε συμφωνήσει και ο Βαρουφάκης».

«Όταν άκουσα τον Γιάνη Βαρουφάκη σ' ένα υπουργικό συμβούλιο πριν από τη συμφωνία να λέει ότι “ο Σόιμπλε μου πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη και χρηματοδότηση για την ανθρωπιστική κρίση” δεν πίστευα στα αυτιά μου. Νόμιζα ότι ήταν μια από τις υπερβολές του Γιάνη- με ένα Νι. Όταν είδα όμως μετά τον ίδιο τον Σόιμπλε να το προτείνει, κατάλαβα ότι κάποιοι είχαν αρχίσει να προσχεδιάζουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη, και αυτοί ήταν οι Γερμανοί και κάποια μεγάλα συμφέροντα και funds της Αμερικής, οι οποίοι ήθελαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπων. Σε μια πτωχευμένη χώρα, όπου θα κρεμάγαμε τον Τσίπρα και τον Καμμένο προκειμένου να εξιλεωθεί ο λαός, που θα είχε οδηγηθεί σ'έναν εμφύλιο πόλεμο».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε επιτυχημένη τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, και τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν συμμετείχαν στη διαπραγματευτική ομάδα παρά μόνο την τελευταία εβδομάδα. Ο κ. Τσίπρας πάλεψε σαν θηρίο, είπε, συμπληρώνοντας ότι «προτιμήσαμε να πυροβολήσουμε τα πόδια μας και τα κόμματά μας παρά να πυροβολήσουμε την Ελλάδα».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα