Και η ΝΔ θέλει τον ...Γιαπωνέζο της: Από τη Συγγρού στο κτίριο της JVC στην Πειραιώς

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook συνοδευόμενη και από την σχετική αφίσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο την συμφωνία για την αλλαγή έδρας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τη λεωφόρο Συγγρού στο Μοσχάτο, επιχειρώντας να «συμμαζέψει» - όπως σημειώνει ο ίδιος - τα του οίκου του.

#nd #metonKyriako

Δημοσιεύτηκε από Κυριάκος Μητσοτάκης / Kyriakos Mitsotakis - Πειραιάς
στις Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Έτσι, κάνει πράξη μια προεκλογική του δέσμευση για την μετακόμιση του κόμματος σε μια υποβαθμισμένη περιοχή, έχοντας φυσικά κατά νου ότι κύριο μέλημα του ήταν και ο οικονομικός παράγοντας, αφού πλέον το μηνιαίο μίσθωμα θα είναι κατά πολύ μικρότερο από τα 95.000 που πλήρωνε η ΝΔ για το γυάλινο κτίριο επί της λεωφόρου Συγγρού.

Η τρίτη κατά σειρά έδρα της ΝΔ θα βρίσκεται σε ένα βιοτεχνικό κτίριο που ανεγέρθηκε το 1989, στην οδό Πειραιώς 62 και εκεί στεγαζόταν η αντιπροσωπεία και το service των ηλεκτρονικών JVC, όταν το τέλος του 2009 η γιαπωνέζικη πολυεθνική αποφάσισε να αποχωρήσει και το κτήριο περιήλθε στην κατοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Η μετακόμιση, σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, υπολογίζεται να γίνει μετά το Πάσχα, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες εργασίες, οι οποίες προβλέπουν - σύμφωνα με πληροφορίες - ότι στο ισόγειο θα δημιουργηθούν ένας μεγάλος χώρος υποδοχής, ο χώρος που θα πραγματοποιεί το briefing ο εκπρόσωπος του κόμματος, ξεχωριστός χώρος για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και η αίθουσα συνεδριάσεων της Πολιτικής Επιτροπής.

Η επιφάνεια του κτιρίου αγγίζει τα 2.500 τετραγωνικά μέτρα, με δύο υπόγεια (32 θέσεις στάθμευσης και αποθήκη 771,65 τμ.).

Το ισόγειο του κτηρίου έχει γραφεία 593,87 τμ, τα γραφεία του Α΄ ορόφου είναι 719 τμ., τα γραφεία του Β΄ ορόφου είναι 736,68 και τα γραφεία του Γ΄ ορόφου 178,63 τμ.

Το μηνιαίο μίσθωμα προσδιορίστηκε στα 9.800 ευρώ, σχεδόν το ένα δέκατο του ενοικίου που σήμερα η Ν.Δ., με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει ότι «έχω εντολή για οικονομική εξυγίανση στη Ν.Δ., με διαφάνεια και σεβασμό στον φορολογούμενο. Η Ν.Δ. μετακομίζει και από 95.000 ευρώ ενοίκιο που πλήρωνε μέχρι σήμερα, θα πληρώνει 9.800 ευρώ».

Σε αναζήτηση νέας έδρας βρίσκονται και οι νεολαίοι του κόμματος, στο πλαίσιο του συμμαζέματος των οικονομικών της ΝΔ, αν και η αρχική ιδέα για «συγκατοίκηση» στο νέο κτίριο της οδού Πειραιώς εγκαταλείφθηκε, στη λογική ότι η ΟΝΝΕΔ πρέπει να έχει την ανεξαρτησία της.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα