Ιταλός θα λάβει αποζημίωση 15.000 ευρώ επειδή η γυναίκα του είχε σχέση με έναν ιερέα

Τα σκάνδαλα που πλήττουν την καθολική εκκλησία ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο, ενώ σε πρόσφατο δημοσίευμά της η Telegraph αναφέρεται σε ένα πρωτοφανές περιστατικό σύμφωνα με το οποίο ένας άνδρας στην Ιταλία έλαβε αποζημίωση 15.000 ευρώ επειδή έπαθε κατάθλιψη όταν έμαθε ότι η σύζυγος του είχε σχέση με έναν ιερέα. Ο τελευταίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου.

Η απόφαση πάρθηκε από το δικαστήριο έπειτα από μια δίκη που κράτησε για περίπου οκτώ χρόνια. Ο πατέρας Vito Isacchi άφησε για πάντα τη θέση
του στην Αρχιεπισκοπή της L'Aquila την Τρίτη. Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, θα πληρώσει το ποσό, ενώ ο 45χρονος ιερέας απαλλάχθηκε από την καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης, καθώς οι Αρχές έκριναν πως δεν έχει καμία σχέση με την παραβίαση του γάμου, αφού ήταν το τρίτο πρόσωπο στη σχέση.
Έκπληξη προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου με βάση την οποία ο απατημένος σύζυγος θα πληρώσει επίσης 3.200 ευρώ για τα ιερά άμφια του πρεσβύτερου. Η Αρχιεπισκοπή της L'Aquila εξέφρασε τη λύπη της και δήλωσε ότι ο πατέρας Isaachi έχει μετανιώσει για τις πράξεις του.

«Ο Don Vito αναγνωρίζει την ηθική του ευθύνη και ζητά συγνώμη για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που προκάλεσε στη θρησκευτική κοινότητα», ανέφερε η Μητρόπολη σε δήλωσή της. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, ο ιερέας δεν σκοπεύει να δεχτεί τα χρήματα που έχει ορίσει το δικαστήριο για τον ίδιο.

Ο πρεσβύτερος κατάγεται από την πόλη του Bergamo ενώ μεταφέρθηκε στην πόλη Aquila, 70 μίλια από την πρωτεύουσα, το 2010 έπειτα από τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου.

Οι συνήγοροι του απατημένου συζύγου καλούν την εκκλησία να αναλάβει περαιτέρω δράση εναντίον του ιερέα υποστηρίζοντας πως παραβίασε τον κανόνα δικαίου και τον όρκο που έδωσε για αιώνια ηθική. Σημειώνεται ότι η δικαστική ποινή αποφασίστηκε πριν από ένα χρόνο, ωστόσο είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα