Ισραηλινοί σεκιούριτι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν Κολομβιανό ταξιδιώτη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατηγορούνται δύο υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι των ισραηλινών αερογραμμών που έχουν έδρα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το μεσημέρι της Κυριακής οι δύο υπάλληλοι της εταιρίας σεκιούριτι επιχείρησαν να ελέγξουν Κολομβιανό ταξιδιώτη, ο οποίος μιλούσε στο τηλέφωνο και τους φάνηκε ύποπτος. Ο Κολομβιανός, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο επιβίβασης, κρατούσε ένα σακίδιο. Οι δύο άνδρες ασφαλείας του είπαν να σταματήσει ότι κάνει για να του κάνουν σωματικό έλεγχο και έλεγχο στις αποσκευές.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες,
ίσως όταν ο Κολομβιανός πήγε να ανοίξει τη βαλίτσα ή το σακίδιό του ή να βάλει το χέρι του στην τσέπη, οι Ισραηλινοί πίστεψαν είτε ότι έχει πάνω του όπλο είτε ότι έχει βόμβα μέσα στις αποσκευές του. Έτσι, έπεσαν πάνω του και –σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε- τον χτύπησαν για να τον ακινητοποιήσουν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Κολομβιανός κατέληξε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες έχοντας πρησμένο μάτι από χτύπημα και μελανιές.

Έλληνες αστυνομικοί που αντιλήφθηκαν το περιστατικό επενέβησαν και συνέλαβαν τους δύο Ισραηλινούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων. Από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι ο Κολομβιανός αρνήθηκε τον έλεγχο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισραηλινές αερογραμμές για λόγους ασφαλείας έχουν –πέραν από τους προβλεπόμενους ελέγχους- έχουν Ισραηλινούς άνδρες ασφαλείας σε όλες τις πτήσεις τους, οι οποίοι προχωρούν σε ελέγχους σε όποιον κρίνουν ύποπτο. Οι ισραηλινές γραμμές υιοθετούν παγκοσμίως ένα από τα πιο αυστηρά πλαίσια ελέγχων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα