Η Βόρεια Κορέα προτείνει έρευνα από κοινού με τις ΗΠΑ για την κυβερνοεπίθεση στη Sony

Ενώ Μπαράκ Ομπάμα και FBI κατηγορούν ανοιχτά τη Βόρεια Κορέα για την κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures, η Πιονγιάνγκ αρνείται τις κατηγορίες και προτείνει κοινή έρευνα με τις ΗΠΑ για την ταυτότητα των χάκερς που επιτέθηκαν στη γνωστή κινηματογραφική εταιρεία.


Η Βόρειος Κορέα ωστόσο, δεν έμεινε στην πρόταση. Τόνισε επίσης ότι εάν οι ΗΠΑ αρνηθούν την κοινή έρευνα και συνεχίσουν να κατηγορούν την Πιονγιάνγκ, τότε θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες».

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας KCNA, η Πιονγιάνγκ χαρακτηρίζει «συκοφαντία» τις κατηγορίες του FBI ότι είναι υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures.

Υπενθυμίζεται ότι οι χάκερ ζήτησαν την απόσυρση της ταινίας The Interview, η οποία έχει ως θέμα τη δολοφονία του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν, ενώ υπήρξαν και απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις σε κινηματογραφικές αίθουσες. Αίτημα το οποίο ικανοποίησε η Sony Pictures. Ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναζητά διαφορετικούς τρόπους προβολής της ταινίας, μετά την απόσυρση της ταινίας από τις αίθουσες.

Η εταιρεία απάντησε και στον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος χαρακτήρισε «λάθος» της Sony την απόφαση για ακύρωση της προβολής της ταινίας.

Η Sony ανακοίνωσε ότι εξετάζει «εναλλακτικούς τρόπους» που θα της επιτρέψουν να προβάλει την ταινία σε «διαφορετική πλατφόρμα».

Πηγές από την εταιρεία είχαν ανακοινώσει ότι προς το παρόν η Sony δεν εξέταζε το ενδεχόμενο διανομής της ταινίας σε DVD ή σε video on demand, ενώ ακυρώθηκαν και τα σχέδια για προβολή της ταινίας διεθνώς.

Πολεμική διάθεση απέναντι στις ΗΠΑ

Η Βόρειος Κορέα δεσμεύθηκε επίσης να ενισχύσει την «πυρηνική δύναμή» της προκειμένου να αντιμετωπίσει την εχθρική πολιτική της Ουάσινγκτον, λέγοντας ότι έχει καταστεί προφανές πως οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να εισβάλουν στον Βορρά με το πρόσχημα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Βόρειος Κορέα έχει πραγματοποιήσει τρεις πυρηνικές δοκιμές και υπάρχουν υποψίες πως έχει υλικό για την κατασκευή έως και δώδεκα ατομικών όπλων, όμως δεν υπάρχει ανεξάρτητη εκτίμηση ότι κατέχει την τεχνολογία για να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε έναν πύραυλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα