Η Βόρεια Κορέα πίσω από την κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures σύμφωνα με το FBI

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της Βόρειας Κορέας προχώρησε το FBI. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε συμπεραίνεται ότι η Βόρεια Κορέα κρύβεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Sony Pictures. Το FBI εξέφρασε μάλιστα την έντονη ανησυχία του για το γεγονός.

Η εταιρεία έχει βρεθεί
στο στόχαστρο του βορειοκορεατικού καθεστώτος γιατί χρηματοδότησε την ταινία The Interview στην οποία σατιρίζεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγ Ουν.

Η ταινία, μετά από απόφαση της εταιρείας, δεν θα προβληθεί στις αίθουσες, μολονότι κάτι τέτοιο ήταν προγραμματισμένο για τις 25 Δεκεμβρίου.

Διαψεύδει η Πιονγκγιάνγκ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Βόρεια Κορέα διέψευσε ότι είναι υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση εναντίον της Sony, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το FBI.

«Η χώρα μας δεν έχει καμία σχέση με αυτόν τον χάκερ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πολιτικός σύμβουλος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη, Κιμ Σονγκ.

Σωστή η απόφαση μη προβολής του The Interview σύμφωνα με τους χάκερς

Oι χάκερς που εξαπέλυσαν μία κυβερνοεπίθεση εναντίον της Sony Pictures εξήραν την απόφαση της εταιρείας να ακυρώσει την προβολή της ταινίας The Interview και γνωστοποίησαν ότι τα στοιχεία που υπέκλεψαν θα είναι ασφαλή εφόσον η εταιρεία παραγωγής και διανομής κινηματογραφικών ταινιών συνεχίσει να συμμορφώνεται, όπως μετέδωσε το CNN.

«Είναι πολύ σώφρον που πήρατε την απόφαση να ματαιώσετε την προβολή της ταινίας The Interview» επισημαίνεται στο μήνυμα, σύμφωνα με το CNN.

«Εγγυόμαστε την ασφάλεια των δεδομένων σας εκτός και αν προκαλέσετε πρόσθετα προβλήματα» τονίζεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα