Η... Βενεζουέλα ξανά στη Βουλή. Το εξ´ Αριστερών χτύπημα της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρονιά από όταν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο με τηλεοπτικό μήνυμα του δήλωνε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του λαού της Βενεζουέλας στον ελληνικό λαό, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και 2.000 χρόνια, αυτό είναι η λέξη «δημοκρατία». Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει
με δημοκρατία» ανέφερε στο μήνυμά του ο Νικολά Μαδούρο, την ώρα που Έλληνας Πρωθυπουργός διαπραγματευόταν την τύχη της Ελλάδας που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο.

Τους μήνες που ακολούθησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «επέστρεψαν» την αλληλεγγύη και την υποστήριξη με σειρά δηλώσεων για το «πρότυπο» κοινωνικό κράτος της Βενεζουελας.

Αυτές τις αγαστές σχέσεις επιχειρεί η ΝΔ να αποκαλύψει και ταυτόχρονα να αποκαθηλώσει μετά το αίτημα που κατέθεσε για σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο συζήτησης τις δολοφονίες διαδηλωτών που συμμετείχαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία τους για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο σεβασμό της δημοκρατίας στην Βενεζουέλα, καθώς και στη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο αίτημα τους οι γαλάζιοι βουλευτές καταδικάζουν τις βίαιες αντιδράσεις κατά της μαζικής διαμαρτυρίας των πολιτών που έχουν οδηγήσει σε αιματηρές συγκρούσεις με θύματα πολίτες της χώρας και καλούν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών και το Σύνταγμα, να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους, να ορίσει ελεύθερες και διαφανείς εκλογές και να επιτρέψει την είσοδο και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα.

Στόχος της ΝΔ με την... εξ´ αριστερών επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να προκαλέσει ανοιχτά τα κυβερνητικά στελέχη να πάρουν θέση, την ίδια στιγμή που μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Κουμουνδούρου σπεύδουν να κάνουν λόγο για επιχειρούμενο δεξιό πραξικόπημα...

Στην πραγματικότητα η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να αναδείξει την απόσταση που χωρίζει τη λογική και τη φιλοσοφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρώτο να μην κρύβει τον "θαυμασμό" του σε καθεστώτα της λατινικής Αμερικής και τον δεύτερο να επιμένει στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ φέρνει στο προσκήνιο τις προνομιακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα μετά και την πρόσφατη κόντρα στη Βουλή σχετικά με τις αποκαλύψεις για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη λατινοαμερικανική χώρα.

Στελέχη του οδού Πειραιώς υπενθυμίζουν με νόημα και τις όρο διμήνου αναφορές από βήματος Βουλής του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μηταφίδη ο οποίος επικαλούμενος στοιχεία του ΟΗΕ, θέλησε - όπως ο ίδιος είχε πει - να «αποκαταστήσει την αλήθεια» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα.

«Σας δίνω, λοιπόν, ορισμένα στοιχεία για αυτούς που έχουν πάθει απίσχανση και οι οποίοι είναι σε καθεστώς οικονομικού αποκλεισμού, όπως ξέρετε. Του ΟΗΕ είναι, αγαπητοί συνάδελφοι. Στο διάστημα έχουν ανεγερθεί ενάμισι εκατομμύριο κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες. Και δόθηκαν δωρεάν. Ξέρετε τι είναι οι φαβέλες σε αυτές τις χώρες», είχε πει ο κ. Μηταφίδης για να προσθέσει και ορισμένα στοιχεία ότι το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού.

«Μάλιστα, ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα. Το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας», κατέληξε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα