Η πρόταση Μαξίμου για την προεδρία του ΕΣΡ και οι πολλές αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ για τον Βύρωνα Πολύδωρα

Ο Βύρωνας Πολύδωρας είναι το πρόσωπο το οποίο επελέγη από την ίδια την κυβέρνηση για την προεδρία του ΕΣΡ. Το Μαξίμου πέταξε το γάντι το πρωί του Σαββάτου και ο πρώην υπουργός της ΝΔ πέρασε το κατώφλι του. Εξερχόμενος δήλωσε «έτοιμος να συμβάλει στην θεσμική και νομική εξομάλυνση».

Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι αναρωτήθηκαν εάν πρόκειται για φάρσα ενώ κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως δύσκολα
η Νέα Δημοκρατία θα αρνηθεί την πρόταση. Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση τις διέψευσε. «Το πρόσωπο του κ. Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το ΕΣΡ», τόνισε με ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητώντας να καταργηθεί ο νόμος Παππά. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για «απελπισία».

«Όχι» είπαν και το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σε ό,τι αφορά στον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ, η επιλογή Πολύδωρα χαίρει υποστήριξης αφού, όπως ανέφεραν, πληροί τα κριτήρια.

Τι συμβαίνει όμως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ; Πώς αντέδρασαν οι βουλευτές της κυβέρνησης στην επιλογή Πολύδωρα;

Πρώτος στη σειρά ένας εκ των 53+, ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης ο οποίος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε λόγο για «ξεφτίλα».

«Φαντάζομαι το καταλαβαίνετε ότι μας ξεφτιλίζετε. Γιατί αν δεν το καταλαβαίνετε θα πέσετε από τα σύννεφα λίαν συντόμως», έγραψε, ενώ είχε προηγηθεί και αυτή η ανάρτηση: «Και γιατί όχι η γράνα; Αφού το ξεφτιλίσαμε που το ξεφτιλίσαμε».

Απογοητευμένη δήλωσε και η κ. Βασιλική Κατριβάνου, επίσης μέλος των 53+ και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίδρασή της επίσης ήρθε μέσω Facebook. Κάνει λόγο για άνοιγμα στη Δεξιά και δηλώνει ότι η επιλογή Πολύδωρα δείχνει ότι «ενσυναίσθηση δεν υπάρχει»

«Πολύδωρας, τόσο γελοίος και τόσο δεξιός, ο ορισμός του υποψηφίου που δεν θέλουμε! Η επιλογή με φοβίζει πραγματικά, γιατί δείχνει ότι δεν υπάρχει συναίσθηση. Ενώ υποτίθεται ότι είναι άνοιγμα στην δεξιά, είναι το πιο εύκολο πρόσωπο να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία και να απελπιστεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνεται καταρρακωμένος. Με ποιες διαδικασίες πάιρνονται τέτοιες αποφάσεις;».

Προβληματισμό προκαλεί και η ανάρτηση της κ. Αννέτας Καββαδία με τον εξής στίχο του Καβάφη:

"Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις..." Κ.Καβάφης

— anneta kavadia (@annetakavadia) October 29, 2016

Σειρά έχει η Βουλή και ειδικότερα η διάσκεψη των Προέδρων. Τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αρχίζει τις διαδικασίας για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ την περασμένη Τετάρτη.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα