Η προσωπική γραμματέας του Γιόζεφ Γκέμπελς ξεσπά: «Ήταν ένα μεγάλο γουρούνι, ναρκισσιστής και υπερόπτης»

Γνώρισε τον υπουργό Προπαγάνδας του Χίτλερ από κοντά. Ήταν η προσωπική του γραμματέας και μπορεί να μιλήσει γι' αυτόν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον. Στα 105 της χρόνια η Brunhilde Pomsel ξεσπά μιλώντας σε ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μία γερμανική ζωή».

«Ο Γκέμπελς ήταν ένα μεγάλο γουρούνι. Εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει τίποτα κακό αλλά κατηγορώ τον εαυτό μου που ήμουν τόσο αδιάφορη πολιτικά εκείνη την περίοδο», σημειώνει, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

«Έχω μεγαλώσει
αρκετά πλέον για να καταλάβω πως οι ένοχοι εγκληματίες είπαν ψέμματα» σημειώνει επίσης.

Η Pomsel, όπως αναφέρει το δημοσίευμα δεν είχε μιλήσει ποτέ ξανά για το Γκέμπελς δημόσια, μέχρι που της ζητήθηκε για τις ανάγκες του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ.

Όταν αναφέρεται στο Γκέμπελς μιλά με τα χειρότερα και τον περιγράφει επίσης ως «ναρκισσιστή, υπερόπτη και άκαμπτο σαν το μπαστούνι που κουβαλούσε».

Όπως εξομολογείται λίγο πριν εργαστεί στο γραφείο του Γκέμπελς εργάστηκε σε ένα εβραϊκό γραφείο αλλά γρήγορα αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει επειδή οι Ναζί το έκλεισαν. Και όσο για τους ναζί και την άνοδο του εθνικού σοσιαλισμού στη Γερμανία; Η ίδια είναι αποστομωτική:

«Η άνοδος του εθνικού σοσιαλισμού ήταν μία πραγματικά φρικτή στιγμή» σημειώνει.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα