Η πραγματική «Ωραία Κοιμωμένη» κοιμάται για εβδομάδες λόγω μίας σπάνιας διαταραχής

Για αυτήν την πραγματικά «Ωραία Κοιμωμένη» οι ώρες που περνάει ενώ κοιμάται μπορούν να μετατραπούν στον απόλυτο εφιάλτη. Η Ντελάνιε Γουέγερ είναι μόλις 23 ετών, ωστόσο πάσχει από μία σπάνια νευρολογική διαταραχή, που ονομάζεται σύνδρομο «Κλάιν-Λέβιν» και το οποίο μπορεί να την κάνει να κοιμάται συνεχόμενα για μία εβδομάδα μέχρι και έναν χρόνο.

Σύμφωνα με το New York Post, η ζωή της 23χρονης έχει ήδη μετατραπεί σε έναν μόνιμο εφιάλτη καθώς χάνει τις διακοπές, τις οικογενειακές γιορτές ακόμη και τα γενέθλιά της εξαιτίας
της σπάνιας πάθησής της.

«Κοιμάμαι 15 με 20 ώρες την ημέρα. Όταν είμαι ξύπνια, νιώθω σαν να είμαι χαμένη στο διάστημα, έχω ψευδαισθήσεις και δεν έχω καμία επαφή με την πραγματικότητα», είπε η Γουέγερ, μιλώντας στο WCCO.

Τέτοιου είδους επεισόδια μπορεί να διαρκέσουν από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες, με το τελευταίο επεισόδιο να είχε διάρκεια 5 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, η νεαρή κοπέλα ξυπνάει μόνο για να φάει, να πιει κάτι και να πάει στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με έναν κάτοικο του Γουόμινγκ, όπου διαμένει η Γουέγερ, όταν εκδηλώθηκαν τα πρώτα συμπτώματα η κοπέλα ήταν μόλις 18 ετών και η μητέρα της πίστεψε ότι είναι εξαρτημένη από τοξικές ουσίες.

«Είμαι η κλασική μαμά που της την έλεγα, την ανάγκαζα να σηκώνεται από το κρεβάτι, λέγοντάς της ότι μου λέει ψέμματα και ότι απλά είναι τεμπέλα ή ότι κάνει λήψη κάποιου φαρμάκου», είπε η Τζόαν Γουέγερ στο WCCO.

Η συγκεκριμένη πάθηση, αναφέρεται συχνά ως «Σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης» και μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις και υπερβολική ευαισθησία στους ασθενείς που πάσχουν από αυτήν. Υπάρχουν μόνο 500 καταγεγραμμένες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, που ως επί το πλείστον εμφανίζονται σε έφηβα αγόρια, σύμφωνα με το Ίδρυμα για το σύνδρομο «Κλάιν-Λέβιν».

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια θεραπεία για τον σύνδρομο «Κλάιν-Λέβιν», αλλά συνήθως χορηγούνται κάποια φάρμακα που μπορούν να ανακουφίσουν την ένταση και τη διάρκεια των συμπτωμάτων.

Η 23χρονη ελπίζει να καταφέρει μέσω της δικής της ιστορίας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την εν λόγω διαταραχή. «Μπορώ να τους μάθω πράγματα σχετικά με τη διαταραχή που πάσχω. Τα επεισόδια που έχω, δεν είναι επιλογή μου».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα