Η νέα συλλογή της Birkenstock έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι παρουσιάζοντας εντυπωσιακά σχέδια αλλά και νέα προϊόντα



Για όσους αγαπούν την άνεση, την ποιότητα, το λιτό αλλά κομψό design και την αξιόπιστη αντοχή στο χρόνο, η λέξη Birkenstock είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό τους όταν γίνεται λόγος για καλοκαιρινά (και όχι μόνο) σανδάλια. Και πώς όχι, όταν η θρυλική, πλέον, γερμανική εταιρεία δεν σταματά να καταθέτει τα διαπιστευτήριά της κάθε χρόνο μέσα από τις νέες συλλογές της, παρά την ήδη υπέρ-επιτυχημένη πορεία χρόνων στον εν λόγω
τομέα.

Έτσι και φέτος, η Birkenstock παρουσίασε τη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2018, στο Παρίσι, σε ένα πραγματικά ονειρικό σκηνικό ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως δεν σκοπεύει να εφησυχαστεί στις δάφνες της, αλλά θα συνεχίσει να καινοτομεί για να προσφέρει στους ορκισμένους φαν της εξελιγμένες μορφές των σανδαλιών που λάτρεψαν. Και, γιατί όχι, και κάτι παραπάνω.

Η συλλογή παρουσιάστηκε στο Orangerie Ephémère της γαλλικής πρωτεύουσας, μια εφήμερη σκηνή που δημιουργήθηκε μέσα στο Tuileries Gardens και περιλάμβανε μια ξύλινη πασαρέλα δομημένη σε διάφορα επίπεδα, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, δίνοντας στους καλεσμένους την εντύπωση πως βρίσκονταν στο εσωτερικό ενός εξωτικού θερμοκηπίου.

Σαράντα μοντέλα, γυναίκες και άντρες, περπάτησαν πάνω στο εντυπωσιακό αυτό σκηνικό φορώντας παπούτσια, ζώνες, κάλτσες και τσάντες της νέας συλλογής της Birkenstock για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2018, συνδυασμένα με ρούχα που είχε σχεδιάσει αποκλειστικά για την περίσταση ο Mel Ottenberg.

Η νέα συλλογή της Birkenstock στήθηκε γύρω από τρία βασικά μοτίβα: World &People (Κόσμος &Άνθρωποι), Nature &Tech (Φύση &Τεχνολογία) και Past &Future (Παρελθόν &Μέλλον).

Το World &People επικεντρώνεται στις διαπολιτισμικές συνδέσεις, τα ζωηρά χρώματα, τα διακοσμητικά στοιχεία και τα υφάσματα με ανάγλυφη υφή.

Το Nature &Tech παίζει με τις οργανικές και συνθετικές μορφές, θολώνοντας το όριο ανάμεσα στο εικονικό και την πραγματικότητα.

Τέλος, το Past &Future χρησιμοποιεί τον μινιμαλισμό ως κινητήρια δύναμή του και μπλέκει τους γήινους τόνους με μουντές μεταλλικές αποχρώσεις, παραδίδοντας ένα άκρως εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.

Στα στοιχεία-κλειδιά της συλλογής περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το διάτρητο δερμάτινο πέλμα, το ελαστικό δέρμα, οι αγκράφες με κλιπ, η διακριτική αποτύπωση του λογοτύπου, η υπέρ-απορροφητική και σταθερή σόλα, η διακόσμηση με μικρά μεταλλικά καρφάκια και η εισαγωγή των νέων μεταλλικών αποχρώσεων.

Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών πολλοί διάσημοι fashionistas και λάτρεις της Birkenstock, όπως οι Carine Roitfeld, Luke Leitch, Sophia Neophitou, Caroline issa, Elisa Nalin, Sarah Andelman και Daniella Vitale, οι οποίοι και μετά το τέλος της επίδειξης απήλαυσαν ένα νυχτερινό πικ-νικ και πάρτυ στους κήπους, υπό τη μουσική του DJ duo Agathe Moujin και Wladimir Schall. Μάλιστα οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά για πρώτη φορά τη νεοσύστατη σειρά κρεβατιών της Birkenstock αλλά και να τα δοκιμάσουν, ξαπλώνοντας αναπαυτικά σε όσα ήταν δαισκορπισμένα στους Tuileries Gardens.

Ο Oliver Reichert, CEO της Birkenstock, δήλωσε: «Το 2017 θα είναι σίγουρα μια δυναμική χρονιά για τη Birkenstock, με διεύρυνση των προϊόντων μας όπως η νέα σειρά Κρεβατιών και Φυσικής Προστασίας, καθώς και με την επέκταση της σειράς υποδημάτων μας. Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην καινοτομία, διατηρώντας ταυτόχρονα τις αξίες της βασικής μας ταυτότητας: σημασία στην ευημερία, ακεραιότητα στο σχεδιασμό και μακροχρόνια ποιότητα».
Keywords
Τυχαία Θέματα