Η νέα απόχρωση του ροζ που βλέπετε παντού έχει όνομα και όλοι έχουν πάθει εμμονή μαζί της

Υπάρχει παντού γύρω σας, σε ρούχα, τσάντες, παπούτσια, το λαχταράτε, αλλά δεν ξέρετε πώς να το περιγράψετε. Μην ανησυχείτε, το χρώμα με το οποίο έχετε πάθει -και εσείς- εμμονή υπάρχει και έχει όνομα: rose quartz (το ροζ του χαλαζία δηλαδή).

Μοιάζει με το ροζ της πούδρας, έχει μέσα του και κάτι από ροδακινί, αλλά δεν είναι ίδιο με καμιά απόχρωση του ροζ που ξέραμε έως σήμερα. Η κυριαρχία του δεν αποτελεί κανένα μυστήριο, αφού η Pantone ανακοίνωσε ότι το rose quartz είναι, μαζί με το serinity (ένα παστέλ γαλάζιο), το χρώμα του 2016.

Τόσο έντονη είναι η επιρροή του στον χώρο της μόδας, αλλά και της διακόσμησης, που πρόσφατα το Fashionista αφιέρωσε ένα ολόκληρο άρθρο στο οποίο αναλύει τους λόγους της πανταχού παρουσίας του: στις διαφημίσεις του Calvin Klein, στο περίφημο πλέον βίντεο του Drake για το τραγούδι «Hotline Blink», στις επιδείξεις του Gucci, σε σακούλες καταστημάτων, στις συσκευασίες της Acne, σε τοίχους, στα εξώφυλλα «hipster περιοδικών», όπως το Kinfolk.

im in a grouptext about how everything looks like this now pic.twitter.com/gfn8BKA4Xg

— darcie (@333333333433333) July 29, 2016

Κατά ένα τρόπο, αυτή η περισσότερο διακριτική και κομψή απόχρωση, έχει επανεφεύρει στην ουσία το ροζ ως χρώμα, το οποίο έως τώρα συνδεόταν αποκλειστικά με τις γυναίκες και με περισσότερο στερεοτυπικές εικόνες. Το rose quartz είναι το ίδιο δημοφιλές σε άνδρες, γυναίκες, ενήλικες και παιδιά, και αυτό, όπως είναι αναμενόμενο, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τη βιομηχανία της μόδας, της διακόσμησης και της ομορφιάς.

Δεν έχει καμία σχέση με την λογική της Barbie, δεν θυμίζει την ελαφρότητα της «τσιχλόφουσκας», δεν παραπέμπει σε ξανθιές με πετσετέ φόρμες και γαλλικό μανικιούρ. Το «ροζ του χαλαζία» θεωρείται αρκετά cool για να φορεθεί με αθλητικά, με slip dresses, ως t-shirt από τα αγόρια, αλλά και στα πλακάκια του... μπάνιου. Είναι hipster, είναι ελκυστικό στους λάτρεις της τεχνολογίας, ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στην ουδετερότητα και τη θηλυκότητα, κάτι που το ανακηρύσσει την καλύτερη επιλογή για τις γυναίκες καριέρας που βαρέθηκαν το γκρι, το μαύρο και το ιβουάρ.

Όπως όλα δείχνουν, του ανήκει και το 2017. Με τη μοναδική διαφορά ότι τώρα πλέον γνωρίζετε όχι μόνο το όνομά του, αλλά και την τεράστια δυναμική του. Πώς μπορείτε να το φορέσετε ή και να το επιλέξετε για το σπίτι σας; Οι επιλογές είναι πραγματικά άπειρες και εμείς έχουμε μόλις λίγες φωτογραφίες για να σας το αποδείξουμε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα