Η ΝΔ... δίνει τους τρεις του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν τον Μαδούρο

Ως «δώρο» και μάλιστα εκ Βρυξελλών έγινε δεκτή στην οδό Πειραιώς η είδηση της καταψήφισης τριών ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του κειμένου καταδίκης της κυβέρνησης Μαδούρο που υιοθέτησε με συντριπτική πλειοψηφία το ευρωκοινοβούλιο.

Το γεγονός, σύμφωνα με τους επιτελείς της ΝΔ, ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, τις σχέσεις «στοργής» του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο στη
Βενεζουέλα, με τα γαλάζια στελέχη να υπενθυμίζουν με νόημα, ότι μόλις πρόσφατα η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο - όπως είχε ζητήσει η ΝΔ - ενώ παραμένουν χωρίς απάντηση οι λόγοι του επίμαχου ταξιδιού του Νίκου Παππά στο Καράκας.

Τον τόνο έδωσε πρώτος ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω Twitter: «Αρνήθηκαν συζήτηση στη Βουλή. Καταψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο. Εκτίθενται διεθνώς για χάρη του Μαδούρο. Αγάπη που δεν κρύβεται», σχολίασε με νοημα ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost η ΝΔ αναμένεται να κάνει το συγκεκριμένο θέμα «σημαία» στον αντιπολιτευτικό της λόγο και να απαντήσει με στοιχεία στους ισχυρισμούς των τριών ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Παπαδημούλη, Κούνεβα, Κούλογλου) ότι απείχαν και δεν καταψήφισαν το σχετικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, δίνοντας σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα τα επίσημα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης με την «αρνητική» ψήφο των τριών ευρωβουλευτών, όπως καταγράφηκε από το σύστημα ψηφοφορίας (με κάρτα), αλλά και το γεγονός ότι ένας ακόμα ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Χρυσόγονος, δεν απείχε από την ψηφοφορία (έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει «αποχή») αλλά απουσίαζε την στιγμή της επίμαχης ψηφοφορίας από την αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου...

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ανέφερε μέσω Twitter ότι «οι Podemos στην Ισπανία και ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο στήριξαν τον Μαδούρο. Συγκοινωνούντα δοχεία και όχι μόνο...», με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, επίσης μέσω Twitter, να αναφέρει: «Όσο η ΝΔ δεν βρίσκει πολιτικό αφήγημα στην Ελλάδα, θα το ψάχνει στη Βενεζουέλα. Καλή επιστροφή από το Καράκας».

Από τη ΝΔ βάζουν στο στόχαστρο της κριτικής τους ακόμα και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αφού ήταν το πρώτο που μετέδωσε την πληροφορία περί «αποχής» των τριών ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και απλώς εκ παραδρομής φάνηκε ότι έριξαν αρνητική ψήφο.

Σύμφωνα πάντως με την καταγραφή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, το ψήφισμα καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα και Σ. Κούλογλου, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ το υπερψήφισαν με ευρύτατη πλειοψηφία 450 ευρωβουλευτές.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα