Η Ιρλανδία αποποινικοποιεί ινδική κάνναβη, ηρωίνη και κοκαΐνη

Η Ιρλανδία θα κινηθεί προς την αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων της κοκαΐνης, της ηρωίνης και της ινδικής κάνναβης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός φαρμάκων της χώρας, θα επιτρέπεται στην Ιρλανδία.

Ο Aodhán Ó Ríordáin, επικεφαλής της Ιρλανδικής επιτροπής ναρκωτικών σημείωσε σε διάλεξη του στο London School of Economics, πως θα υπάρχουν ειδικά δωμάτιο στο Δουβλίνο, όπου οι εξαρτημένοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν για
να κάνουν χρήση.

Συγκεκριμένα, ο Ó Ríordáin δήλωσε πως: "Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να γίνει μια αλλαγή κουλτούρας στο πώς αντιμετωπίζουμε τη χρήση ναρκωτικών, αν θέλουμε να κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου του εθισμού στις ναρκωτικές ουσίες και στο αλκοόλ".

Ο αρμόδιος υπουργός από την πλευρά του σχολίασε πως δεν προβλέπεται τα ειδικά δωμάτια να είναι ελεύθερα προς όλους τους χρήστες, αλλά ελπίζει πως η ύπαρξή τους θα βοηθήσει στο να μην αντιμετωπίζονται ρατσιστικά οι χρήστες.

As @AodhanORiordain announces supervised injection rooms in Ireland, here's the argument for them in a nutshell pic.twitter.com/06aVu7IOEM

— TransformDrugPolicy (@TransformDrugs) November 2, 2015

Παράλληλα, ο Ó Ríordáin τόνισε στην The Irish Times πως: "Πρόκειται για περιβάλλοντα ελεγχόμενα από γιατρούς, τα οποία έχουν σκοπό να προσελκύσουν άτομα που πραγματικά το χρειάζονται". Στα άτομα αυτά περιλαμβάνονται οι άστεγοι χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι κάνουν χρήση στο δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους όσο και τους περαστικούς.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως: "Έρευνες έχουν δείξει πως η χρήση εποπτευόμενων κέντρων ενέσεων συνδέεται άμεσα με μειώσεις επικίνδυνων συμπεριφορών από χρήστες ναρκωτικών".

ΠΗΓΗ: independent.co.uk

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα