Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 14

Με έπρηξες Νίκη μου με την Γαλλία. Γιατί ο de Gaule, ο Pompidou ο Jean Pierre Couilles και όλο το υπουργικό συμβούλιο του Hollande που τα έχει κάνει ρόιδο λίγες μέρες πριν το Euro 2016 με τους νόμους που θέλει σώνει και καλά να περάσει.

Για να επιβεβαιώσω όσα λέγαμε χτες αναγκάστηκα να πάρω τον Eric, ένα συνάδελφο από την Le Figaro. Με αυτό το «Κουδούνι» ήμασταν
μαζί στα αμφιθέατρα. Τότε ήταν αναρχοαυτόνομος τώρα φοράει Lacoste και υποστηρίζει τον Sarkozy.

Αφού λέμε τα comment ça va στη συνέχεια αναλύουμε τι γίνεται αυτές τις μέρες στη Γαλλία. (Δεν θέλω να σας μεταφέρω τη γνώμη του φίλου γιατί είναι και λίγο αθυρόστομος).

Κλείνοντας το τηλέφωνο θυμήθηκα ένα πάρτι που είχαμε πάει μαζί στη rue des Canettes. Είχαμε πει τόσο κρασί που τα βατραχοπόδορα που αρπάξαμε από το ψυγείο μας έμοιαζαν για μπούτια κοτόπουλου.

Από εκείνη την νύχτα κάθε φορά που βλέπω βατραχοπόδαρο γελάω με την καζούρα που πάθαμε τότε. Βλέπεις Νίκη πρήζοντας με τι μου θύμισες; Την παρτάρα με τα βατραχοπόδαρα.

Και που λες ο οικοδεσπότης στον οποίον ανήκαν τα βατραχοπόδαρα ήταν από το Perpignan.

Ξυπνώντας του είπα:

-«Γευστικότατο το κοτόπουλο που έφτιαξες. Η συνταγή είναι από το χωριό σου;»
-«Ποιο κοτόπουλο;» απαντά.
-«Αυτό που ήταν στο ψυγείο.»
-«Μα»
-«Μου»
-«Ρε φάγατε τα βατραχοπόδαρα της μάνας μου»
-«Ωχ»

Αρχικά με έπιασε μια αναγούλα αλλά βλέποντας ότι δε μπορώ να κάνω κάτι καθώς σχεδόν τα είχα χωνέψει τον ρώτησα ποια είναι η συνταγή.

-----Συνταγή: Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε σιμιγδάλι. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο. Βάζουμε στο τηγάνι τόσο λάδι, όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα βατραχοπόδαρα. Όταν 'κάψει' καλά παίρνουμε ένα - ένα τα πόδια τα «πανάρουμε» στο σιμιγδάλι και το αυγό και τα τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά, ενώ τα γυρνάμε και από την αντίθετη πλευρά.

Τόσο απλή συνταγή Νίκη μου.

Δεν είναι όμως μόνο τα βατραχοπόδαρα που θυμήθηκα και με έπιασε χτες μια λιγούρα αλλά και η μίνι τούρτα που έσκασε ξαφνικά στο γραφείο. Όταν την είδα, γούρλωσαν τα μάτια μου, ήθελα να την φάω όλη μόνος μου.

Εμεις εδω τα λεγαμε..

A photo posted by Stefanos Nikitas (@stefanelonikitelo) on May 26, 2016 at 12:58pm PDT



Όχι, δε σε τρώω μικρή τουρτίτσα.

Συνεχίζεται.....

Διαβάστε ακόμη:

Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 13
Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 12
Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 11
Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 10
Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 9
Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 8
Η δίαιατα του Stefanelo: Ημέρα 7
Η δίαιατα του Stefanelo: Ημέρα 4
Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 3
Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 2
Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 1
Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 0

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα