Η «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη: Ένα φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, συνεχίζει για 5η χρονιά την πορεία της, με τον Νικήτα Τσακίρογλου και την Κατερίνα Διδασκάλου, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας, ας δημιουργήσουμε έναν εγκέφαλο και μιαν καρδιά στη Γης, ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινον αγώνα!
Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Η
τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού έργου, σε δραματική μορφή, κάνει τον θεατή να αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο λόγος της “ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ” μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες. Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, όταν ο άνθρωπος δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει την φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, τότε θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και να βρει την λύτρωση.

Μας αποκαλύπτει πόσο θαυμάσιο είναι να αγωνίζεσαι συνεχώς χωρίς να υπολογίζεις θυσίες και εχθρικές συνθήκες. Μόνο έτσι θα νικήσεις και θα υψωθείς στην ανθρώπινη φύση σου.

«Να παλεύεις χωρίς να καταδέχεσαι να ζητάς ανταμοιβή, αυτό είναι η αληθινή ελευθερία».

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη έχει σημειώσει ευρεία διάδοση, έχει βρει βαθιά απήχηση στις ψυχές των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τις πολιτικές ή θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Ο χρόνος καταξίωσε το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που θεωρείται σήμερα ως ένα από τα κλασσικά της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Πληροφορίες
Θεατρική Περίοδος : Oκτώβριος -Δεκέμβριος 2015
Έναρξη: 16 Oκτωβρίου
Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά
Ημέρες &ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή &Σάββατο : 9:15 μ.μ, Κυριακή : 8:15 μ.μ
Γενική είσοδος: 18 ευρώ
Προπώληση: 15 ευρώ
Ειδικές ομάδες: 12 ευρώ

Προπώληση:
Στο ταμείο του Θεάτρου ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ Τ: 210 3636144 || 210 3625520 &στο Viva.gr

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα