Η αγαπημένη κάνναβη του Hunter S. Thompson βγαίνει σύντομα στο εμπόριο



Ένας από τους πλέον θρυλικούς συγγραφείς της σύγχρονης εποχής, αλλά και διαβόητη προσωπικότητα των ημερών του χάρη στις επικές καταχρήσεις του και τον ακραίο τρόπο ζωής του, ο Hunter S. Thompson έχει αφήσει πίσω του μια σειρά ιστοριών που σίγουρα δε θα βαρεθούμε ποτέ να ακούμε. Από ότι φαίνεται όμως, οι ιστορίες του δεν είναι το μόνο που άφησε πίσω.

Η σύζυγος του δημοσιογράφου και συγγραφέα, Anita Thompson, έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στους Aspen Times αποκαλύπτοντας πως, μετά την αυτοκτονία του άντρα
της το 2005, βρήκε και κράτησε έξι ποικιλίες από την κάνναβη που κάπνιζε ο Thompson, τις οποίες και επεξεργάζεται τώρα με τη βοήθεια μιας εταιρείας κάνναβης προκειμένου να καλλιεργήσει υβρίδιά τους και να τα διανέμει στην Αμερική. Το όνομα του νέου αυτού είδους κάνναβης θα είναι, φυσικά «Gonzo», ως φόρος τιμής στο είδος της δημοσιογραφίας που καθιέρωσε ο Thomson, κάνοντας τον εαυτό του κεντρικό πρωταγωνιστή στα εκκεντρικά ρεπορτάζ του.

Το χόρτο «Gonzo» είναι μία μόνο από τις δράσεις που σκοπεύει να αναλάβει η Anita Thompson στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου της για να διατηρήσει ζωντανή τη κληρονομιά του άντρα της, ο οποίος δεν υπήρξε μόνο ένας πρωτοπόρος της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα αλλά κι ένα διαβόητο party animal. Μεταξύ άλλων, η Thompson προχώρησε στην αγορά του «Owl Ranch», του 42 στρεμμάτων κτήματος του συγγραφέα το οποίο και αποκαλούσε «οχυρό» του, προκειμένου να το μετατρέψει σε ένα ιδιωτικό μουσείο και ησυχαστήριο συγγραφέων.

«Από όταν (η χρήση της κάνναβης στις Η.Π.Α.) έγινε νόμιμη, με προσέγγιζαν τουλάχιστον μια φορά το μήνα καλλιεργητές κάνναβης και υπεύθυνοι ιατρείων», λέει η Thompson αναφερόμενη στην τεράστια προσφορά που υπήρχε για την εξαγορά της κάνναβης του άντρα της. «Είχα περίπου 10 συναντήσεις τα τελευταία τρία χρόνια σχετικά με αυτό και πάντα κατέληγα να λέω “όχι” επειδή κάθε φορά ήταν η ίδια ιστορία: κάποιος θέλει απλά να βάλει το όνομα του Hunter στη δική του ποικιλία».

Τώρα όμως, είναι επιτέλους ευχαριστημένη που θα παράξει την αυθεντική ποικιλία που χρησιμοποιούσε ο άντρας της. «Ανυπομονώ να γίνω ένας άρχοντας των ναρκωτικών», λέει αστειευόμενη. Μάλλον.

«Ο Hunter ήταν πλούσιος από κάθε άποψη αλλά όχι από οικονομικής πλευράς και άφησε χρέη. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος κι ένας μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας, και αυτά έρχονταν πάντα πρώτα», λέει η Thompson. «Τώρα είμαι χαρούμενη που θα μπορέσω να διαθέσω τις ποικιλίες του σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν την αυθεντική κάνναβη που αγαπούσε ο Hunter».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα