Η United δεν απολογείται για την βίαιη απομάκρυνση επιβάτη της

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines δεν απολογήθηκε για το περιστατικό με την βίαιη απομάκρυνση πελάτη της από πτήση με προορισμό το Λούισβιλ του Κεντάκι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Όσκαρ Μούνοζ, δήλωσε «αναστατωμένος» με τα όσα συνέβησαν, όμως δικαιολόγησε τους υπαλλήλους του, λέγοντας ότι «ακολούθησαν τις καθιερωμένες διαδικασίες»,
ενώ χαρακτήρισε «εξαγριωμένο» τον πελάτη.

Το βίντεο που έδειχνε την απομάκρυνση ενός γιατρού με ασιατικά χαρακτηριστικά από αεροσκάφος της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας πριν την απογείωση προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ, σήμερα, Τρίτη, οι μετοχές της United Continental Holdings έπεσαν κατά 3%.

Ο άνδρας είχε πληρώσει το εισιτήριό του και βρισκόταν νόμιμα στο αεροπλάνο. Ωστόσο, τέσσερις πιλότοι της εταιρείας έπρεπε να μεταφερθούν στο Λούισβιλ και η αεροπορική εταιρεία θεώρησε πως θα ήταν σωστό να επιλέξει τυχαία κάποιους επιβάτες, για να παραχωρηθούν οι θέσεις τους στο προσωπικό.

Ο άνθρωπος που εμφανίζεται στο βίντεο ήταν ένα από τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, όμως θεώρησε πως η συγκεκριμένη απόφαση ήταν άδικη για τον ίδιο. Ο ίδιος είναι γιατρός στο επάγγελμα και, όπως είπε, ήταν αναγκαία η άμεση μετάβασή του στο Λούισβιλ.

Αν και δεν επέδειξε βίαιη συμπεριφορά, οι υπάλληλοι της United ζήτησαν από αστυνομικούς με πολιτικά να επέμβουν, οι οποίοι χωρίς δισταγμό έσυραν τον άνδρα έξω από το αεροσκάφος, τραυματίζοντάς τον μάλιστα στο πρόσωπο. Οι άλλοι επιβάτες παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι και γιούχαραν τους αστυνομικούς, αλλά και τους πιλότους που επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος.

Δεν είναι γνωστό εάν ο επιβάτης, το όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο, πρόκειται να μηνύσει την εταιρεία. Χρήστες του διαδικτύου ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλο ότι θα μποϊκοτάρουν την αεροπορική εταιρεία.

@united @FoxNews @CNN not a good way to treat a Doctor trying to get to work because they overbooked pic.twitter.com/sj9oHk94Ik

Tyler Bridges (@Tyler_Bridges) April 9, 2017

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα