Η Shailene Woodley συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τη κατασκευή «καταστροφικού» αγωγού

Η σταρ της σειράς ταινιών «Divergent» και πρωταγωνίστρια του «The Fault in our Stars», Shailene Woodley, συνελήφθη τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το Dakota Access Pipeline, στην κομητεία Sioux της Βόρειας Ντακότα.

Η ηθοποιός, η οποία δεν έχει διστάσει ποτέ να μιλήσει ανοιχτά για τις πολιτικές της πεποιθήσεις, ανέβασε
στη σελίδα της στο Facebook ένα live video του γεγονότος, στο οποίο βλέπουμε έναν αστυνομικό να λέει στη Woodley πως συλλαμβάνεται για εγκληματική καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας (μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 1'58'' του βίντεο).

Η Woodley συνελήφθη επίσης για τη συμμετοχή της σε εξέγερση, μαζί με άλλα 26 άτομα, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα ο Σερίφης της κομητείας Cass, Paul Laney.

Σύμφωνα με το TMZ, στην «ειρηνική διαμαρτυρία», όπως την αποκάλεσε η Woodley, συμμετείχαν περίπου 100 άτομα που διαδήλωναν κατά της κατασκευής του αγωγού στη περιοχή, πριν παρέμβει η αστυνομία και γίνει η σύλληψη της ηθοποιού. Ωστόσο, ο Σερίφης Laney περιέγραψε το γεγονός ως «εξέγερση».

«Όταν έχεις τόσους πολλούς ανθρώπους με αυτού του είδους τη συμπεριφορά, να ενθαρρύνουν άλλους να παραβαίνουν το νόμο, να τους επευφημούν ενώ σπάνε το νόμο, να αρνούνται να φύγουν όταν τους ζητάς να φύγουν -αυτό δεν είναι διαμαρτυρία», είπε ο Laney. «Σήμερα έγιναν 27 συλλήψεις, όχι επειδή θέλαμε να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά επειδή αυτοί οι άνθρωποι επέλεξαν να συμβεί κάτι τέτοιο».

Η Woodley έχει εκφράσει δημοσίως την υποστήριξή της προς τους ανθρώπους του Standing Rock και στο παρελθόν. Τον περασμένο μήνα η ηθοποιός εμφανίστηκε στο «Late Night with Seth Meyers» μαζί με τον Bernie Sanders, όπου και μίλησε για το έργο του αγωγού και έδωσε τόσο στον Sanders όσο και στον Meyers μπλουζάκια που έγραφαν «Στηρίζω το Standing Rock».

Let’s hit our goal of 1,000 shirts and keep it going! Take a stand and show your support for Standing Rock in the fight to stop the Dakota Access Pipeline. Share with friends and get your shirt through my bio link or at omaze.com/standingrock #UpToUs #OurRevolution #NoDAPL

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Shailene Woodley (@shailenewoodley) στις Σεπ 27, 2016, 1:28μμ PDT



Η προτεινόμενη οδός του Dakota Access Pipeline πλησιάζει τον προστατευόμενο οικισμό Standing Rock Sioux Tribe και οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν πως το νερό του οικισμού και ο ιερός τόπος στον οποίο βρίσκεται θα απειληθούν άμεσα αν χτιστεί ο αγωγός.

Την Κυριακή, ένα ομοσπονδιακό εφετείο αρνήθηκε την πρόταση να μπει σε αναμονή η κατασκευή του αγωγού, όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της προσφυγής.

«Το Standing Rock Sioux Tribe δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε αυτή τη μάχη», είπε ο Dave Archambault ΙΙ, πρόεδρος της φυλής, σε ανακοίνωση στον τύπο. «Οδηγούμαστε από τις προσευχές μας και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για τους ανθρώπους μας. Δε θα ησυχάσουμε μέχρι η γη μας, οι άνθρωποί μας, τα νερά μας και οι ιεροί μας τόποι είναι μόνιμα προστατευμένοι από αυτό τον καταστροφικό αγωγό».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα