Γιατί τα ανδρικά και τα γυναικεία κουμπιά είναι τοποθετημένα σε αντίθετες πλευρές στα ρούχα

Yπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο τα κουμπιά βρίσκονται είτε από την αριστερή είτε από την αριστερή είτε από τη δεξιά πλευρά των ρούχων σας.

Στα ανδρικά ρούχο τα κουμπιά βρίσκονται σχεδόν πάντα από τη δεξιά πλευρά, γεγονός που κάνει τη διαδικασία του κουμπώματος πιο εύκολη για τους δεξιόχειρες.

Από την άλλη στα γυναικεία ρούχα τα κουμπιά βρίσκονται στην αριστερή πλευρά.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι δεξιόχειρες έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν βρίσκονται όλα τα κουμπιά από τη δεξιά πλευρά;

Το Business
Insider παρουσιάζει στο βίντεο που ακολουθεί μερικές από τις επικρατέστερες θεωρίες για το λόγο που μπορεί να συμβαίνει αυτό:

1) H μητρότητα

Oι γυναίκες συνηθίζουν να κρατούν τα μωρά τους με το αριστερό τους χέρι, αφήνοντας το δεξί τους χέρι ελεύθερο. Γι' αυτό το λόγο, η τοποθέτηση των κουμπιών στην αριστερή πλευρά των ρούχων κάνει τη διαδικασία του θηλασμού πιο εύκολη.

2) H σέλα στην γυναικεία ιππασία

Οι γυναίκες που έκαναν ιππασία συνήθως ανέβαιναν στη σέλα από την αριστερή πλευρά. Τα τοποθετημένα από την αριστερή πλευρά κουμπιά που βρίσκονταν στις μπλούζες των γυναικών σταματούσαν τη δύναμη του αέρα όσο αυτές ήταν πάνω στο άλογο.

3) Oι υπηρέτριες

Kατά τη βιομηχανική περίοδο, κατά την οποία οι συνήθειες στον ρουχισμό άρχισαν να γίνονται πιο στάνταρ οι άνδρες συνήθιζαν να ντύνονται μόνοι τους, ενώ οι γυναίκες είχαν υπηρέτριες. Έτσι τα κουμπιά τοποθετούνταν στην αριστερή πλευρά από τις δεξιόχειρες υπηρέτριες.

Αυτές οι παλιές συνήθειες στον ρουχισμό εξακολουθούν να επικρατούν μέχρι και σήμερα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα