Σκληρή κόντρα Τσίπρα με Μητσοτάκη στη Βουλή για τις συναντήσεις με Rothschild και Σόιμπλε

Σε μονομαχία μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και με αλληλοκατηγορίες για την πορεία της οικονομίας αλλά και ερωτήσεις για τς «μυστικές συναντήσεις» με τον Σόιμπλε και την Rothschild, εξελίχθηκε η συζήτηση με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή
ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με την εγκληματικότητα στα Εξάρχεια.

«Από τότε που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΛ πήραν την εξουσία, έχουμε περισσότερη βία και αυξημένη εγκληματικότητα. Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς. Όποιος φοβάται δεν είναι ελεύθερος. Εμείς λέμε όχι στον φόβο», έτσι ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο επικεφαλής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας του απάντησε λέγοντας πως η ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής δεν είναι επίκαιρη και πως στόχο έχει τη δημιουργία εντυπώσεων. Τελικά η συζήτηση κατέληξε με αναφορές στην οικονομία και τις τρέχουσες εξελίξεις για τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Είμαστε εδώ για να σας θυμίζουμε κ. Τσίπρα ότι η οργανωμένη Πολιτεία πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια και τις ελευθερίες των ανθρώπων. Δεν επιδέχονται αμφισβήτησης τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ που δείχνουν αύξηση της εγκληματικότητας . Η κυβέρνηση έβαλε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα μας » τόνισε.

Έκανε λόγο για «παιδική χαρά των βανδάλων» λέγοντας πως η απόσταση μεταξύ μιας βαριοπούλας και ενός καλάσνικοφ είναι πολύ μικρή.

«Το χειρότερο είναι ότι η ανομία αρχίζει και αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας. Ακόμη και στα πανεπιστήμια υπάρχουν περιστατικά βίας από ακραίες αριστερίστικες ομάδες. Η κατάσταση στα πανεπιστήμια γίνεται και πάλι επικίνδυνη» είπε και συνέχισε λέγοντας πως και η κατάσταση στα Εξάρχεια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα. Και γεμίσατε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες κ. Τσίπρα. #vouli pic.twitter.com/6Pp6HmvPFR

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) February 17, 2017

«Η περιοχή των Εξαρχείων έχει εξελιχθεί σε ένα άβατο - Και όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης . Δεν ασχολούμαστε στη ΝΔ με τον τρόπο ζωής του καθενός, όμως πρέπει να προστατεύεται η πόλη και οι άνθρωποι της» είπε.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως δεν είναι μόνο τα Εξάρχεια αλλά και το Ζεφύρι και οι Αχαρνές. «Η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες των περιοχών αυτών. Σας ρωτάμε ευθέως, μπορείτε να προστατεύσετε τους πολίτους και τις περιουσίες τους;» διερωτήθηκε και χαρακτήρισε την Ελλάδα ως μια ακυβέρνητη χώρα.

«Σε μια χώρα που έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο, η κυβέρνηση αφήνει να εκκολαφτεί μια νέα γενιά τρομοκρατών» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι η εικόνα της πόλης είχε βελτιωθεί επί της προηγούμενης διακυβέρνησης και διαβεβαίωσε ότι θα επανασυσταθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ .

Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αφήνετε να εκκολαφτεί μία νέα γενιά τρομοκρατών, συντηρείτε μίσος για την έννοια της αστυνομίας και της ασφάλειας». Συνεχίζοντας είπε ότι δύο είναι οι λόγοι για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στα θέματα της ασφάλειας του πολίτη: «ο πρώτος λόγος είναι η μνημειώδης σας ανικανότητα. Ο δεύτερος λόγος είναι πιο επικίνδυνος, είναι οι ιδεολογικές εμμονές στα ζητήματα της ασφάλειας».

Αναφέρθηκε στο θέμα των φυλακών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κατάργησε το νόμο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ντρέπεται για τον κ. Λάμπρου που έκανε διαπραγματεύσεις με ποινικούς και για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Παρασκευόπουλο που έκανε δεκτά τα αιτήματα των φυλακισμένων.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Για την παράταξή μας και για την συντριπτική πλειοψηφία η ασφάλεια είναι σημαντική και η ελευθερία είναι διαφορετική από την ασυδοσία. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ίσως η σημαντικότερη υποχρέωση της πολιτείας έναντι των πολιτών. Όποιος φοβάται δεν είναι ελεύθερος. Η οργανωμένη Πολιτεία σήμερα δεν εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών. Η κατάσταση χειροτερεύει. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Τα θύματα της πολιτικής σας είναι οι πιο αδύναμοι πολίτες. Για πόσο καιρό ακόμη θα ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων, θα αδιαφορείτε για τα γκέτο που δημιουργούνται στην Αττική, πότε φέρετε ένα σχέδιο και θα λύσετε τα χέρια της αστυνομίας».

Έκλεισε την τοποθέτησή του με προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό: «Πόσο καιρό ακόμη θα συνεχίσετε να ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων. Πότε θα λύσετε τα χέρια της αστυνομίας ώστε επιτέλους να κάνει τη δουλειά της. Να μας πείτε κ. Τσίπρα είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας...Συμβολίζετε μια εποχή κατάθλιψης για τη χώρα αλλά ευτυχώς η εποχή σας τελειώνει σύντομα» είπε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της κυβέρνησης».

Μπορείτε να νοιαστείτε για τους έντιμους και φιλήσυχους κατοίκους των περιοχών που βουλιάζουν στην εγκληματικότητα κ. Τσίπρα; #vouli pic.twitter.com/bVD0ZoNeKq

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) February 17, 2017

Η απάντηση

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας στην ερώτηση του κ. Μητσοτάκη έκανε λόγο για απεγνωσμένη προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει την αίσθηση ότι υπάρξει έξαρση της εγκληματικότητας και πως στόχος του απλά ήταν να δημιουργήσει εντυπώσεις.

«Δεν είναι επίκαιρο το θέμα της εγκληματικότητας είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε χρόνια », δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στην «Ώρα του πρωθυπουργού».

«Είναι σε όλους μας προφανές, ένα χρόνο μετά την εκλογή του να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση και το θέμα, όλη η κοινωνία ασχολείται με το πραγματικό επίκαιρο θέμα που είναι η διαπραγμάτευση, που οι πολίτες θέλουν να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί πήγε να δει κρυφά τον κ. Σόιμπλε», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

«Δεν είναι επίκαιρο το θέμα της εγκληματικότητας είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «προφανώς οι επικοινωνιολόγοι που προσπαθούν να του φτιάξουν το προφίλ, και πράγματι έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, του συνέστησαν να φέρει το θέμα του φόβου».

«Μας είπε ο κ.Μητσοτάκης ότι δεν απέχει πολύ η βαριοπούλα από το Καλάσνικοφ. Πράγματι δεν απέχουν πολύ στη ΝΔ για να αναφέρουμε το παράδειγμα του κ. Βορίδη για να μην ξεχνιόμαστε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Κινδυνολογία για την οικονομία, την ασφάλεια, τα εθν. θέματα είναι η λεπτή γραμμή που συνδέει την ΝΔ του @kmitsotakis με εκείνη του κ.Σαμαρά

— Alexis Tsipras (@atsipras) February 17, 2017

«Ήρθατε εδώ να βάλετε ένα πυροτέχνημα και να μας πείτε ότι για όποια βιτρίνα σπάει φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν είπατε τίποτα για τις επιθέσεις στο σπίτι του Φλαμπουράρη γιατί έτσι δεν θα μπορούσατε να κολλήσετε την ιδεολογική ρετσινιά» τόνισε ο κ Τσίπρας. « Εγκληματικότητα υπάρχει σε όλο τον κόσμο και στη Γερμανία που ήσασταν προχθές» είπε ο κ Τσίπρας.

«Αυτό που δεν έχει συνέχεια στο κράτος είναι η αντίληψή μας για την καταστολή. Η λογική μας είναι ο επαγγελματισμός στις αστυνομικές επιχειρήσεις» είπε.

«Μας ενδιαφέρει να έχουμε μια αστυνομία που δεν θα χτυπάει περαστικούς και δεν θα κλωτσάει 15χρονα που φοράνε χειροπέδες και αυτό το έχουμε καταφέρει με τον επαγγελματισμό της ηγεσίας της ΕΛΑΣ» τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Είτε είστε όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας της παράταξης σας ή προσπαθείτε να ψαρέψετε σε θολά νερά των ψηφοφόρων της ΧΑ ή και τα δύο μαζί» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Δεν είπατε τίποτα για τη βία στα γήπεδα, πιθανώς γιατί εκεί παίζονται και μεγάλα συμφέροντα , με τα οποία έχετε αποδείξει ότι τα πάτε καλά κ. Μητσοτάκη», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αδυνατεί να δώσει απαντήσεις για το πόθεν έσχες του, τα θαλασσοδάνεια του κόμματος του και για ποιο λόγο επισκέφθηκε μυστικά τον κ. Σόιμπλε.

— Alexis Tsipras (@atsipras) February 17, 2017

«Έχετε καταλάβει πότε μπήκε για πρώτη φορά η αστυνομία στα Εξάρχεια; Πέρσι το καλοκαίρι, που συνέλαβε 15 άτομα, έγιναν έλεγχοι σε σπίτια και εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δρούσε. Ανάλογη επιχείρηση δεν έγινε επί των ημερών σας», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για θέματα εγκληματικότητας και συνέχισε: «Μητσοτάκη δεν προσβάλετε εμάς, την αστυνομία προσβάλετε. Δεν ήρθε για σοβαρή συζήτηση στη Βουλή ο κ.Μητσοτάκης ... Θα σας θέσω ένα επίκαιρο ερώτημα κε. Μητσοτάκη. Τι ακριβώς πήγατε να κάνετε στη Γερμανία; - Τι συζητήσατε κρυφά με τον Σόιμπλε;» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Οι δευτερολογίες

Στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν έπεισε ότι η κυβέρνηση έχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και πως δεν είπε καμία κουβέντα για το ότι υπάρχει μια συστηματική επίθεση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ωστόσο στη συνέχεια η συζήτηση μεταφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ειδικότερα αναπτύσσοντας την ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, ο αρχηγός της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «βάλει τη χώρα σε ένα επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι» και πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο. «Εσείς φέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Ακόμα και αυτό που εσείς είπατε πολύ σοβαρό, το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, βγαίνουν οι υπουργοί σας και λένε δεν πειράζει εάν δεν το πετύχουμε», πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση υπονομεύει τις επενδύσεις. «Τι λέτε για την ερώτηση των βουλευτών σας για το Ελληνικό; Την θέλετε ή δεν την θέλετε αυτή την επένδυση κ. Τσίπρα;» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αρνήθηκε ότι η συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε ήταν μυστική και αντέστρεψε την κατηγορία λέγοντας: «Μυστική ήταν η συνάντηση σας με τη Rothschild. Εγώ μιλάω την ίδια γλώσσα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό - Αυτή είναι η διαφορά μας κε.Τσίπρα».

Αυτό που λέω παντού είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό αέρα. Και ότι θα χρειαστούμε μια νέα συμφωνία με πλεονάσματα 2%. #vouli pic.twitter.com/VwJudRiZXA

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) February 17, 2017

«Οποιαδήποτε αναφορά στη δραχμή πρέπει να τελειώνει. Το είπα και στο Βερολίνο. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και θα κάνει ότι χρειαστεί για να παραμείνει σε αυτήν» είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να μαζέψει τα στελέχη του όταν μιλούν για δραχμή» και υπογράμμισε ότι η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης έχει μεγάλο κόστος.

«Κύριε Τσίπρα καταστρέφετε το μέλλον της Ελλάδας. Όσο νωρίτερα φύγετε τόσο το καλύτερο» είπε.

Η δευτερολογία του κ. Τσίπρα

«Η παρουσία σας ήταν το λιγότερο θλιβερή. Έχετε την εικόνα ενός μεμψίμοιρου που καιροφυλακτεί. Η τακτική σας είναι ανεύθυνη και θα πάρετε απαντήσεις. Θα πάρει απαντήσεις ο κ.Μητσοτάκης για την άθλια εμφάνιση του στη Βουλή».

«Ανεύθυνη τακτική, θα πάρει απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης για την άθλια στάση του και εδώ και στο Βερολίνο πριν από λίγες μέρες» ανέφερε ο κ Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι «4,5% πλεονάσματα είχατε υπογράψει εσείς και εμείς το κάναμε 3,5%».

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός απαντώντας στον αρχηγό της ΝΔ, επισήμανε ότι επί κυβερνήσεώς της η Νέα Δημοκρατία είχε υπογράψει για πλεονάσματα 4,5%. « Εμείς το κάναμε 3,5%», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι θλιβερό που δεν παίρνει θέση για τα παράλογα μέτρα που μας ζητούν οι δανειστές.
«Ψάχνετε με αγωνία να βρείτε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν πάει καλά η οικονομία», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ και τον κάλεσε να απαντήσει «ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα μέτρα».

«Βγήκε ο αντιπρόεδρος σας στα τηλεπαράθυρα και είπε, εκλογές, γιατί ο στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης έχει δηλώσει δημόσια ότι «εμείς αυτά και άλλα τόσα μέτρα θα παίρναμε για να κλείσει η αξιολόγηση».

Για το ταξίδι στο Παρίσι είπε: «Εάν το ταξίδι αυτό που είπατε κρυφό, εάν το έκανε ο κ. Σαμαράς , θα ήταν για επενδύσεις, ενώ εγώ πήγα τα παιδιά μου βόλτα στη Ντίσνεϊλαντ», είπε ο πρωθυπουργός. «Μη μου λέτε εμένα να καταθέσω γιατί εάν αρχίσω να ζητάω εγώ να καταθέσετε από το Πόθεν Έσχες, ότι θέλετε θα το καταθέσω κ Μητσοτάκη αλλά μην ξλυνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πήρατε το λόγο για να επαναλάβετε τις ίδιες αθλιότητες, εγώ κ Μητσοτάκη στο Παρίσι πήγα και έμεινα σε ξενοδοχείο και όχι στο σπίτι του Βολταίρου, και καταθέστε το Πόθεν Έσχες σας αύριο το πρωί» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Αυτό που κάνατε με την παρουσία σας στο Βερολίνο, ήταν μια αθλιότητα. Είπατε θα φορέσετε τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος , αλλά βάλατε τη φανέλα του ΔΝΤ και είπατε ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις» είπε και συνέχισε: «Στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης κατηγορήσατε την Ελλάδα για τις καθυστερήσεις. Και γιατί την ευθύνη την έχει η Ελλάδα; Δεν ακούσατε την απάντηση Τσακαλώτου ότι το 35% έχει υλοποιηθεί και το άλλο 35% θα υλοποιηθεί στην πορεία; Και έρχεστε να μας εγκαλέσετε γιατί δεν κλείνουμε το 25%. Και γνωρίζετε ότι έχει να κάνει με τις υπερβολικές απαιτήσεις που δεν δικαιολογούνται από τα στοιχεία. Δεν θα μιλούσα τόσο σκληρά περί αθλιότητας αν δεν άκουγα τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να δηλώνει ότι αν δεν κλείσει στις 20 θα καταθέσουμε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Αν έχετε την εντιμότητα καταθέστε πρόταση μομφής. Θα διαπιστώσετε πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια». κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
τσιπρας, βουλη, rothschild, σόιμπλε, κοντρα, σόιμπλε, rothschild, μεσα μαζικης μεταφορας, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, huffington post, ελασ, twitter, february, ελλαδα, νέα, δελτα, tsipras, συριζα, καλοκαιρι, δραχμη, υπουργοι, εμφάνιση, εκλογες, σαμαρας, ΔΝΤ, feed, property, huffington, Αντωνης Σαμαρας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, tsipras, βγαινουν, το θεμα, αστυνομια, βερολινο, βημα, γερμανια, γηπεδα, δημοκρατια, δουλεια, εγκληματικοτητα, εικονες, θεμα, νελ, οικονομια, ομηρος, πλαισιο, προγραμμα, το βημα, αγωνια, αυξηση, απλα, αττικη, αφορμη, αχαρνες, βρειτε, βρισκεται, γινεται, γινονται, γκετο, γλωσσα, δελτα, δωσει, εγινε, ειπε, υπαρχει, ελασ, ελευθερια, εμμονες, εννοια, εμφάνιση, εξαρχεια, εξελιξη, επενδυσεις, εποχη, επρεπε, ευθυνη, ζεφυρι, ζωης, ιδια, εικονα, ομιλια, κυβερνηση, λογο, μαυρο, μητσοτακης, μισος, μπορειτε, μυστικα, νεα γενια, ξενοδοχειο, ομαδα, παιδια, παρισι, ποθεν εσχες, πολιτεια, συζητηση, συνεχεια, σπιτι, σπιτια, σχεδιο, φταιει, φορα, χαρα, ανηκει, ασφαλεια, ερωτησεις, february, φυλακες, huffington post, huffington, χωρα, feed, κρυφα, ομαδες, property, ταξιδι, θεματα, χειροπεδες, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα