Για πρώτη φορά μια μουσουλμάνα με μαντήλα στις σελίδες του περιοδικού Playboy

To περιοδικό Playboy, γνωστό για τα «κουνελάκια» του και τις ερωτικές του φωτογραφίες, δείχνει για πρώτη φορά στις σελίδες του μια μουσουλμάνα που φορά τη μαντήλα, σε ένα άρθρο που προκαλεί τόσο επαίνους όσο και επικρίσεις.

Η Αμερικανίδα λιβυκής καταγωγής δημοσιογράφος Noor Tagouri εμφανίζεται στο τεύχος Οκτωβρίου σε ένα άρθρο με τίτλο «οι Αντιρρησίες» και που εστιάζεται στους άνδρες και στις γυναίκες που ρισκάρουν τα πάντα --ακόμη και τη ζωή τους-- για να κάνουν αυτό που αγαπούν".

Η 22χρονη, που εργάζεται για το δίκτυο ειδησεογραφικών βίντεο Newsy, φωτογραφίζεται φορώντας μαύρο δερμάτινο σακάκι, αθλητικά παπούτσια και χακί μαντήλα γύρω από το κεφάλι.

Η Tagouri που θέλει να γίνει η πρώτη δημοσιογράφος «με χιτζάμπ» της αμερικανικής τηλεόρασης δηλώνει ότι οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ως νεαρή μουσουλμάνα που μεγάλωσε στις ΗΠΑ την βοήθησαν στην καριέρα της.

Noor Tagouri is Muslim-American woman in @Playboy, that's enough for some conservative Muslims to lose their minds https://t.co/PmUPZwoz5e pic.twitter.com/Ytg8DPcU8Y

— Borzou Daragahi (@borzou) September 27, 2016

«Ξέρω τι σημαίνει να βλέπεις την ιστορία της κοινότητάς μας να διαστρεβλώνεται και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης στα μέσα ενημέρωσης», είπε στο Playboy το οποίο γύρισε τη σελίδα του απόλυτου γυμνού σε μια προσπάθεια να διευρύνει το κοινό του.

Η εμφάνιση της Tagouri, η οποία έχει περισσότερους από 100.000 ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη νέα εκδοχή του Playboy χαιρετίζεται από πολλούς ως πρόοδος, ωστόσο άλλοι επικρίνουν άγρια τη νεαρή κοπέλα.

It's here! I'm honored to share that @Playboy has named me a 2016 #Renegade and has featured me in their piece!! *LINK IN BIO* : @gokateshoot

A photo posted by Noor Tagouri (@ntagouri) on Sep 22, 2016 at 6:55am PDT



«Το Playboy είναι συνώνυμο της πορνογραφίας», καταγγέλλει το διαδικτυακό περιοδικό The Muslim Vibe έχοντας το επιχείρημα ότι το περιοδικό που ίδρυσε ο Χιου Χέφνερ εμφανίζει τις γυναίκες ως αντικείμενα, τις μετατρέπει σε εμπόρευμα και σε σεξουαλικό αντικείμενο σε υπερβολικό βαθμό «εδώ και δεκαετίες».

«Δεν σημαίνει ότι επειδή άμβλυναν την εικόνα τους, μπορούμε να αρχίσουμε (να συνεργαζόμαστε) με αυτή την πλατφόρμα».

Η μπλόγκερ Νισάτ Ισμαήλ, η οποία επίσης φορά μαντήλα, εξέφρασε και αυτή την αντίθεσή της με άρθρό της επικρίνοντας το γεγονός ότι η Ταγκούρι συνεργάζεται με μια εταιρία που «εδραιώθηκε παρουσιάζοντας ως αντικείμενα τις γυναίκες».

"...she provokes the sort of confusion we could use right now, in part by making a surprisingly bold case for modesty" : @gokateshoot #linkinbio

A photo posted by Noor Tagouri (@ntagouri) on Sep 24, 2016 at 2:29pm PDT



MONTREAL! SEE YOU TONIGHT. x

A photo posted by Noor Tagouri (@ntagouri) on Sep 9, 2016 at 6:01am PDT



Hi, Canada #ViewsFromDetroit

A video posted by Noor Tagouri (@ntagouri) on Aug 19, 2016 at 12:42pm PDT



we are powerful women. : @bekkagunther

A photo posted by Noor Tagouri (@ntagouri) on Jun 24, 2016 at 1:51pm PDT


-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα