Γεροβασίλη: Κανένα κόκκινο δάνειο δεν θα πωληθεί σε ξένα funds

Κανένα «κόκκινο» δάνειο δεν πρόκειται να πωληθεί σε ξένα funds, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η νομοθέτηση για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι υψηλής προτεραιότητας, τόνισε. Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης στις συντάξεις, η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε πως δεν είναι στόχος να βγει η Ελλάδα
από την κρίση με αυτόν τον τρόπο.

Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε βεβαιότητα πως θα αποκατασταθούν στο επόμενο διάστημα φορολογικές αδικίες. «Έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα πολλών ανθρώπων και η κοινωνία βρίσκεται σε δύσκολη θέση», παραδέχθηκε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας πως «έχουμε μπροστά μας μία συμφωνία, που έχει μέτρα που δε θα θέλαμε να υπάρχουν. Παλέψαμε και καταφέραμε να μην υπάρχουν κάποια εξ αυτών. Έχει όμως και μερικά θετικά σημεία».

Όσον αφορά στα capital controls, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι θα σταματήσουν στις αρχές του 2016, ενώ με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα μπει ένα τέλος σε κάθε συζήτηση για κούρεμα καταθέσεων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα