Γαλλία: Σύλληψη 4 ατόμων που φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση αυτοκτονίας στο Μονπελιέ

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν μέσα και γύρω από το Μονπελιέ στη νότια Γαλλία από την αντιτρομοκρατική, καθώς θεωρείται πως σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση, αναφέρουν αστυνομικές και δικαστικές πηγές.

Πρόκειται για τρεις νεαρούς άνδρες και μια κοπέλα 16 ετών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC. Σύμφωνα με το Reuters, η 16χρονη είναι η κοπέλα του ενός εκ των τριών, ο οποίος είναι
22 ετών. Και οι δύο είναι γνωστοί στις αρχές λόγω σχέσεων με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Όπως έγινε γνωστό, στο σπίτι του βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες (ΤΑΤΡ) και άλλα υλικά για βόμβες.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν μετά την αγορά ακετόνης, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο: Πρόκειται για ένα συστατικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ΤΑΤΡ, ενός ισχυρού εκρηκτικού που χρησιμοποιήθηκε σε γιλέκα αυτοκτονίας τρομοκρατών κατά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η 16χρονη είχε εντοπιστεί σε κοινωνικά δίκτυα να ισχυρίζεται πως ήθελε να φύγει για την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και του Ιράκ ή να προβεί σε μια επίθεση στη Γαλλία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα