Φωτογραφίζοντας την ανθρώπινη σχέση στη βιομηχανία του σεξ (NSFW)



Η πορνογραφία είναι η μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα αγορά στον κόσμο σήμερα. Παρ' όλα αυτά εξακολουθούμε να έχουμε ταμπού όταν μιλάμε γι΄ αυτήν.

Η γαλλικής καταγωγής φωτογράφος Sophie Ebrard ακολούθησε τον παραγωγό ταινιών πορνό Gazzman για τέσσερα χρόνια και φωτογράφισε τους πρωταγωνιστές όπως είναι πίσω από την κάμερα δημιουργώντας το πρότζεκτ "It’s Just Love" .

Το "It’s Just Love" είναι μια μελέτη της ανθρώπινης σχέση με τη βιομηχανία του σεξ.

Η Ebrard απογυμνώνει την πραγματικότητα του πορνό.



Η HuffPost Greece ρώτησε την Sophie Ebrard τι ήταν αυτό που την οδήγησε να κάνει ένα τόσο τολμηρό project:

«Ξεκίνησα ως φωτογράφος το 2010. Ένα χρόνο μετά αισθάνθηκα την ανάγκη να δοκιμάσω τα όρια μου και να εξερευνήσω το ανθρώπινο σώμα. Ήθελα να κάνω κάτι που εμπεριέχει το γυμνό με το σεξ. Εκείνη την εποχή οι περισσότερες φωτογραφίες που τραβούσα ήταν φίλων μου. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να τους ζητήσω να κάνουν γυμνή φωτογράφηση, έτσι σκέφτηκα κάποιον άλλο τρόπο για να βρω άτομα που θα συμμετείχαν στο project που είχα στο μυαλό μου. Αποφάσισα να πάω σε πάρτι ανταλλαγής συντρόφων. Ένας φίλος, μου σύστησε κάποιον που διοργανώνει τα καλύτερα πάρτι στο Λονδίνο σε ένα αρχοντικό που ονομάζεται 33 Portland Place. Εκείνο το βράδυ είδα ανθρώπους να κάνουν σεξ μπροστά στα μάτια μου. Το βρήκα συναρπαστικό και πραγματικά όμορφο».

Πως ήρθε όμως σε επαφή με τον Gazzman: «Σε εκείνο το πάρτι γνώρισα το διάσημο σκηνοθέτη πορνό ταινιών. Δυο εβδομάδες αργότερα ήμουν σε ένα πλατό στο Trent, του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί του. Έτσι ξεκίνησε το πρότζεκτ It’s Just Love». καταλήγει.

Συνολικά, όπως μας εξηγεί έκανε έξι διαφορετικά ταξίδια των 3 έως 4 ημερών. «Πήγα στο Stoke and Trent της Αγγλίας, στο Los Angeles των Η.Π.Α, στο Wrexham στην Ουαλία, στο Inverness στην Σκωτία, στη Βαρκελώνη στην Ισπανία και στην Λισαβόνα στην Πορτογαλία».

Ποια όμως είναι η γνώμη των φίλων της για τη συνάντησή της με ηθοποιούς της βιομηχανίας του πορνό; «Είναι πάντα αστεία η αντίδραση των ανθρώπων όταν τους λέω ότι πήγα σε γυρίσματα πορνό ταινιών. Νομίζουν ότι είναι κάτι αηδιαστικό και ελεεινό, ενώ στην πραγματικότητα η εμπειρία μου ήταν πολύ διαφορετική. Ανακάλυψα έναν κόσμο επαγγελματιών, έναν κόσμο ανθρώπινο και έκανα φίλους».



Το "It’s Just Love" επιμελείται ο Roderick van der Lee, συνιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Unseen Photo Fair στο Άμστερντάμ της Ολλανδίας.

Η Sophie Ebrard γεννήθηκε στις γαλλικές Άλπεις και είναι αυτοδίδακτη φωτογράφος και σκηνοθέτης. Οι φωτογραφίες τις καλύπτουν όλες τις πτυχές της ζωής, από τους λόφους του La Clusaz έως τους πολυσύχναστους δρόμους της Ταϊλάνδης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα