Ευρωπαϊκό ρεκόρ για την Ελβετία στις ταχύτητες σύνδεσης στο Ίντερνετ, με μέσο όρο τα 14,5 Mbps

Οι Ελβετοί έχουν τις υψηλότερες ταχύτητες στο Διαδίκτυο μεταξύ των κατοίκων της περιοχής ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), οι οποίοι, με μέση επίδοση τα 14,5 Mbps, σερφάρουν με την τέταρτη καλύτερη ταχύτητα σύνδεσης στον κόσμο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, στην τριμηνιαία έκθεση της Akamai «State of the Internet Report», η οποία αφορά στο τρίτο τρίμηνο του 2014, ακολουθούν η Σουηδία, με μέση ταχύτητα σύνδεσης (πραγματική και όχι ονομαστική)
τα 14,1Mbps και η Ολλανδία με 14Mbps. Σουηδία και Ολλανδία κατατάσσονται στην 5η και 6η θέση, αντίστοιχα, μεταξύ των χωρών με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο στον κόσμο. Συνολικά δε έξι ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβάνονται στο top 10 των παγκόσμιων πρωταθλητών στις ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν εμφανίζεται στη λίστα με την πρώτη 25άδα των χωρών της περιοχής ΕΜΕΑ.

Eξαιρετικές επιδόσεις στην ταχύτητα του Διαδικτύου εμφανίζουν, επίσης, η Ιρλανδία, με μέση ταχύτητα σύνδεσης τα 13,9Mbps, η οποία καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην περιοχή ΕΜΕΑ και την έβδομη διεθνώς. Ακολουθεί η Τσεχία με επίδοση 12,3Mbps, που τη φέρνει στην πέμπτη θέση μεταξύ των χωρών της περιοχής ΕΜΕΑ και την ένατη σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη Φινλανδία να έπεται στην έκτη θέση της περιοχής ΕΜΕΑ και την 11η της διεθνούς κατάταξης, με μέση ταχύτητα σύνδεσης τα 11,7Mbps. Την πρώτη δεκάδα των χωρών συμπληρώνει η Νορβηγία με ταχύτητα 11,4Mbps (13η σε παγκόσμιο επίπεδο), το Βέλγιο με επίσης 11,4Mbps (14ο στον κόσμο), το Ισραήλ με την ίδια επίδοση (15ο διεθνώς) και η Ρουμανία, η οποία με μέση ταχύτητα σύνδεσης τα 11,3Mbps βρίσκεται στη 10η θέση μεταξύ των χωρών της περιοχής ΕΜΕΑ και τη 16η σε παγκόσμια βάση.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 3ο τρίμηνο του 2014, η Νότιος Κορέα παρέμεινε - σε παγκόσμιο επίπεδο - η περιοχή που κάνει «πρωταθλητισμό». Για το εξεταζόμενο διάστημα, η Νότιος Κορέα, με μέση ταχύτητα σύνδεσης 25,3Mbps, κράτησε τα διεθνή ηνία στις διαδικτυακές ταχύτητες, με δεύτερο - αλλά σε μεγάλη απόσταση - το Χονγκ Κονγκ με μέση ταχύτητα τα 16,3Mbps και τρίτη την Ιαπωνία με 15Mbps.

Ενδεικτικό της επιτάχυνσης των διαδικτυακών ταχυτήτων είναι ότι από τις δέκα περιοχές του πλανήτη, με τις καλύτερες επιδόσεις, οι έξι πέτυχαν να βελτιώσουν περαιτέρω τις επιδόσεις τους το 3ο τρίμηνο του 2014, παραμένοντας - και οι δέκα - σε ταχύτητες άνω των 10Mbps.

Ωστόσο, τα στοιχεία της Αkamai δείχνουν μια επιβράδυνση της μέσης ταχύτητας σύνδεσης σε παγκόσμιο επίπεδο το 3ο τρίμηνο του 2014, η οποία μειώθηκε κατά 2,8% στα 4,5Mbps (αν και παραμένει άνω των 4Mbps για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο). Επιβράδυνση παρατηρήθηκε το εξεταζόμενο διάστημα και στις υψηλότερες διαδικτυακές ταχύτητες σύνδεσης, όπου ο μέσος όρος μειώθηκε κατά 2,3%, διαμορφούμενος σε 24,8Mbps.

Το Χονγκ Κονγκ ήταν η περιοχή του πλανήτη, που «έπιασε» την υψηλότερη διαδικτυακή ταχύτητα και συγκεκριμένα την “εκρηκτική” τιμή των 84,6Mbps, με τη Σιγκαπούρη να ακολουθεί με 83Mbps και τη Νότιο Κορέα στην τρίτη θέση με 74,2Mbps.
Keywords
Τυχαία Θέματα