Ερντογάν: Ο τουρκικός στρατός θα συνεχίσει την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη»

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις στις περιοχές Αφρίν και Μανμπίτζ της Συρίας, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος ΑΚΡ.

Υπενθυμίζεται πως το 2016 η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στα σύνορα με τη Συρία για να εξουδετερώσει αυτό που χαρακτήριζε «διάδρομο τρομοκρατών», που χρησιμοποιούσαν τόσο το ISIS όσο και Σύριοι Κούρδοι αντάρτες.

Στο μεταξύ, ο Ντμίτρι Πεσκόφ,

εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει αρκετές δυνάμεις στη Συρία για να αντιμετωπίσει τυχόν επιθέσεις εναντίον των βάσεών της.

«Όλοι, περιλαμβανομένου του προέδρου, γνώριζαν ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν θα σταματούσαν από τη μία μέρα στην άλλη (…) Και σε αυτή την περίπτωση το τάγμα που παραμένει και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που παραμένουν στις βάσεις Χμέιμιμ και Ταρτούς διαθέτουν τις απαραίτητες ικανότητες να αντιμετωπίσουν αυτές τις σποραδικές τρομοκρατικές επιθέσεις», τόνισε ο Πεσκόφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον των βάσεών του στη Συρία τη νύκτα της 6ης Ιανουαρίου χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

(με πληροφορίες από Reuters, Sputnik)

Keywords
Τυχαία Θέματα