Επεισόδια: Τρεις ήταν οι κουκουλοφόροι με τους «γηπεδικούς» εκτοξευτές φωτοβολίδων

Εξαιρετικά επικίνδυνους εκτοξευτές φωτοβολίδων χρησιμοποίησαν κουκουλοφόροι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ευθεία βολή το πυροτέχνημα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 50 μέτρα, ενώ στο παρελθόν ανάλογα «μέσα» έχουν χρησιμοποιηθεί από χούλιγκαν σε επεισόδια σε γήπεδα. Η Κρατική Ασφάλεια ανέλαβε την έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που χρησιμοποίησαν τους εκτοξευτές φωτοβολίδων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από κάμερες καταγράφηκαν τρία άτομα να τους
έχουν στην κατοχή τους.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από αυτούς τους κυλίνδρους με την αναγραφή «μασούρι καντήλι» και τους μετάφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον εντοπισμό τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Παράλληλα, εξετάζουν βίντεο τηλεοπτικών σταθμών και ενημερωτικών ιστοσελίδων, προκειμένου να διακρίνουν χαρακτηριστικά που θα τους βοηθήσουν στις έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας κουκουλοφόροι έσπαζαν τα τζάμια βαν τηλεοπτικού σταθμού στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Σταδίου έσπασαν τα τζάμια κοσμηματοπωλείου, ενώ λίγο αργότερα διαπιστώθηκαν φθορές σε 13 ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο.

Αργότερα οι επιθέσεις μετατοπίστηκαν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Μία ομάδα νεαρών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, που φυλάει τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο επίλογος των καταστροφών γράφτηκε στον Λόφο του Στρέφη. Νεαροί παρέδωσαν στις φλόγες πέντε αυτοκίνητα που ήταν σε χώρο στάθμευσης στην οδό Έρσης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα