Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, 700 αστυνομικοί φεύγουν από τις επίσημες αποστολές και πάνε στην αστυνόμευση πόλεων

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 80 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και 700 αστυνομικοί θα αποσυρθούν από την ασφάλεια επισήμων προσώπων για να απασχοληθούν με την καθαρή αστυνόμευση στους δρόμους και σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου.

«Είναι πρόκληση να απασχολείται ένα μεγάλο κομμάτι αστυνομικών για την ασφάλεια προσώπων που δεν το έχουν ανάγκη, την ίδια
ώρα που η εγκληματικότητα στη χώρα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά του, ο κ. Τόσκας διαβεβαίωσε ότι θα επιβλέψει προσωπικά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας και πρόσθεσε ότι «αυτό, είναι το πρώτο και όχι το τελικό βήμα για την καθαρή αστυνόμευση».

«Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν συμβαίνει. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ελάχιστα είναι τα πρόσωπα που έχουν την προστασία αστυνομίας. Φυλάσσονται άτομα που δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο. Διαχρονικά αυτή η διαδικασία είχε ευτελιστεί, είχε ξεχειλώσει. Με ένα απλό τηλεφώνημα κάποιοι έπαιρναν συνοδεία αστυνομίας και κάνανε οτιδήποτε άλλο εκτός από προστασία. Κάθονταν σπίτι τους» υποστήριξε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε:

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν θα γίνει πλέον ανεκτή. Από τους 2.500 αστυνομικούς που απασχολούνται στις επίσημες αποστολές, βγάζω έξω την ασφάλεια της Βουλής, οι 700 θα αποσυρθούν για να πάνε εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη αστυνόμευσης. Στη δυτική Αττική, στο κέντρο της Αθήνας, στη ΔΙΑΣ, στην 'Αμεση Δράση».

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε γενναία μείωση αστυνομικών που υπηρετούν στην προστασία επισήμων. Θα φύγουν από τις δήθεν αποστολές και θα πάνε σε πραγματικές αποστολές σε προβληματικές περιοχές» κατέληξε ο κ. Τόσκας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα