Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε από τον Παπούλια ο Τσίπρας

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Στον σύντομο διάλογό τους, ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε πως υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία και δεν χρειάζεται διερευνητική
εντολή, αλλά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού απάντησε πως θα κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα τον ορκίσει πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας τότε απάντησε πως καλό θα ήταν να επισπευσθούν οι διαδικασίες. «Μας περιμένει ανηφορικός δρόμος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ορκίστηκε πρωθυπουργός

Ακολούθησε η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα, με πολιτικό όρκο, όπως είχε ανακοινώσει.

Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας διαβεβαίωσω στην τιμή και τη συνειδήση μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους, είπε ο κ. Τσίπρας, κατά την ορκωμοσία του.

Real.gr- ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ by realmedialive

Νωρίτερα συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ μετά την ορκωμοσία του κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου.

Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής ο Αλέξης Τσίπρας by News247

Μετά, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για την καθιερωμένη τελετή παράδοσης-παραλαβής, κατά την οποία όμως ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν τον συνάντησε και η καθιερωμένη παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μεταξύ των διευθυντών των γραφείων τους.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Τσίπρας συναντάται με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα