«Εμείς τους στείλαμε να τον εκφοβίσουν και αυτοί τον σκότωσαν»: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Το ποσό των 5 εκατ. ευρώ ζητούσαν από τον κρατούμενο Αριστείδη Φλώρο οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πρόκειται για τρεις Αλβανούς έγκλειστους στον Κορυδαλλό, οι οποίοι έδωσαν προκαταβολή 3.000 ευρώ σε έναν 32χρονο Αλβανό και έναν 30χρονο ομοεθνή του, που μπήκαν στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου με σκοπό να τον πυροβολήσουν στα πόδια και να τον εκφοβίσουν.

Σε συνομιλία που έπιασε ο κοριός της ΕΛΑΣ, ο ένας από τους ηθικούς αυτουργούς εμφανίζεται να λέει «εμείς
τους στείλαμε να τον εκφοβίσουν και αυτοί τον σκότωσαν».

Ο ένας από τους δύο φυσικούς αυτουργούς συνελήφθη σε καταυλισμό Ρομά το Σάββατο και ο άλλος διέφυγε την ίδια ημέρα για την Αλβανία, όπου αναζητείται.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση, ο καταζητούμενος είπε στον 32χρονο συνεργό του «πυροβόλησέ τον στα πόδια να πάει το μήνυμα και φεύγουμε».

Οι ηθικοί αυτουργοί εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου το 2014 στην Πεντέλη. Για την απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου είχαν συμφωνήσει να πάρουν 100.000 ευρώ από τον εντολέα τους, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν ο Αριστείδης Φλώρος.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε επισκεφθεί στη φυλακή τον Αριστείδη Φλώρο μία ημέρα πριν τη δολοφονία του, κάτι που είχανε μάθει οι έγκλειστοι ηθικοί αυτουργοί οι οποίοι αποφάσισαν να στείλουν μήνυμα στον Φλώρο μέσω του εκφοβισμού του γνωστού ποινικολόγου.

Οι φυσικοί αυτουργοί θα έπαιρναν συνολικά 20.000 ευρώ για να εκφοβίσουν τον Ζαφειρόπουλο. Πρόκειται για άτομα που είχαν απασχολήσει τις αρχές τον Σεπτέμβριο όταν είχαν εμπλακεί σε περιστατικό με πυροβολισμούς για ασήμαντη αφορμή, υπόθεση που είχε μείνει ανεξιχνίαστη.

Ο κοριός της ΕΛΑΣ είχε πιάσει συνομιλίες των έγκλειστων ηθικών αυτουργών με τους φυσικούς αυτουργούς, ενώ μία άγνωστη γυναίκα ανέλαβε να μεταφέρει από τον Κορυδαλλό στους φυσικούς αυτουργούς τα 3.000 ευρώ που ήταν η προκαταβολή.
Keywords
Τυχαία Θέματα