ΕΛ.ΑΣ. για σκάνδαλο Χαϊκάλη: «Η πιο στεγανοποιημένη υπόθεση από τη μεταπολίτευση έως σήμερα»

«Πρόκειται για την πιο στεγανοποιημένη υπόθεση από τη μεταπολίτευση και ύστερα». Με τη φράση αυτή στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. σχολιάζουν την πολύκροτη υπόθεση Χαικάλη. Οι πληροφορίες για τον χειρισμό του βίντεο από την Ασφάλεια Αττικής διαρρέουν με το σταγονόμετρο, καθώς ο μόνος που έχει πληροφόρηση επί του θέματος είναι ο διοικητής Ασφαλείας Παναγιώτης Στάθης, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσακνάκης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας.

Την υπόθεση έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει ο κ. Στάθης, στον οποίο έχει ανατεθεί να διασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας και τη στεγανοποίηση του «καυτού»
για τις πολιτικές εξελίξεις ζητήματος.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η Ασφάλεια Αττικής βρίσκεται εν αναμονή της παράδοσης του επίμαχου βίντεο Χαικάλη από τον Εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο.

Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. έχει στην κατοχή της βίντεο που θα αποτελέσει μέρος του προανακριτικού υλικού, το οποίο, ωστόσο, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί επίσημα διότι δεν έχει παραλειφθεί με τις τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται. Το υλικό αυτό, μέρος του οποίου έχει κυκλοφορήσει από την περασμένη Παρασκευή στο διαδίκτυο, είναι μονταρισμένο. Έχει διαπιστωθεί ότι από άλλη συσκευή έχει υποκλαπεί ο ήχος και από άλλη η εικόνα, ενώ έχει γίνει συρραφή κομματιών από μεγαλύτερο οπτικοαουστικό υλικό που φέρεται να βρίσκεται στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών.

Μόλις ο κ. Ντογιάκος παραδώσει στην Ασφάλεια ολόκληρο το υλικό που έχει καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων τότε θα αρχίσει η επεξεργασία του από το επιστημονικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. Στα εργαστήρια θα εξακριβωθεί η γνησιότητά του και το κατά πόσο το βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία πριν κατατεθεί από τον καταγγέλλοντα στις δικαστικές Αρχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα