Εκτεταμένες ταραχές στο Χονγκ Κονγκ, με προειδοποιητικά πυρά από την αστυνομία

Προειδοποιητικές βολές έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Χονγκ Κονγκ, προκειμένου ν' αντιμετωπίσουν το εξαγριωμένο πλήθος, όταν ξέσπασαν ταραχές.

Αφορμή για τα επεισόδια ήταν η προσπάθεια των αρχών να μετακινήσουν πλανόδιους πωλητές προϊόντων, από γνωστή εργατική συνοικία σε προάστιο του Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για τα πιο σοβαρά επεισόδια στους δρόμους
του Χονγκ Κονγκ, μετά τις διαδηλώσεις του 2014.

Οι διαδηλωτές έσπασαν πλάκες από τα πεζοδρόμια και τις πέταξαν κατά των αστυνομικών, ενώ άλλοι κατέβασαν πινακίδες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην περιοχή Μονγκ Κοκ, μια αμφιλεγόμενη γειτονιά, απέναντι από το λιμάνι και σε μικρή απόσταση από την «καρδιά» του ασιατικού χρηματοοικονομικού κέντρου.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν επίσης, σπρέι πιπεριού και γκλομπ, προκειμένου να διασκορπιστεί το πλήθος. Τηλεοπτικά πλάνα κατέγραψαν τις προειδοποιητικές βολές, καθώς οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές περικύκλωναν αστυνομικούς της τροχαίας και τους πετούσαν σκουπίδια, σπασμένα μάρμαρα και μπουκάλια, που έπαιρναν από το δρόμο. Εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου, παρουσίαζε λίγο αργότερα, ο παγκοσμίου φήμης κεντρικός εμπορικός δρόμος Nathan Road.

Οι ταραχές ξέσπασαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να μετακινήσει παράνομους μικροπωλητές, οι οποίοι πωλούν τοπικά εδέσματα, μικροπράγματα και είδη οικειακής χρήσης, πάνω σε αυτοσχέδιους πάγκους. Η κατάσταση έντασης που προκλήθηκε έγινε γρήγορα κεντρική τάση (viral) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο twitter με το hashtag #FishballRevolution.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα