Εκλογικό αιφνιδιασμό και επιστροφή στην ...Θεωρία των Παιγνίων του Βαρουφάκη βλέπουν στη ΝΔ

Η εκδήλωση πρόθεσης της κυβέρνησης να καταθέσει μονομερώς δυο νομοσχέδια την ερχόμενη εβδομάδα, την ώρα που η τύχη της διαπραγμάτευσης βρίσκεται στον αέρα, ήταν αρκετή για να φουντώσει ξανά τα σενάρια και τις συζητήσεις περί ενδεχόμενου εκλογικού αιφνιδιασμού σε περίπτωση νέου αδιεξόδου, με τη ΝΔ να κάνει λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπώσεων και επαναφορά της "δημιουργικής ασάφειας" που οδήγησε την οικονομία στα καταστροφικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2015.

Στην πραγματικότητα
στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι πρόκειται για μια κίνηση υψηλού ρίσκου, με τον Πρωθυπουργό να επιχειρεί μπροστά στην αδυναμία του να συμφωνήσει και να περάσει απο τη Βουλή τα νέα μέτρα, μια,νέα πολιτική διαπραγμάτευση, εξωθώντας τα πράγματα στα άκρα και ρίχνοντας την ευθύνη στη στάση του Δ.Ν.Τ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης - ο οποίος επέστρεψε απο τις ΗΠΑ - προετοιμάζεται για την μετωπική αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργο στην εξ αναβολής συζήτηση για την πρόταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή, βάζοντας το θέμα της διαπραγμάτευσης στην κορυφή του αντιπολιτευτικού του λόγου.

Πρόθεση του είναι να αναδείξει τις κυβερνητικές παλινωδίες της κυβέρνησης, όπου μπροστά σε κάθε αδιέξοδο δημιουργεί νέους εχθρούς, για να μπορέσει να δικαιολογήσει αργότερα τις επώδυνες αποφάσεις της, κατηγορώντας τον Αλεξη Τσιπρα ότι "επιδίδεται στο προσφιλές του σπορ, την επανάσταση γυμναστική, την ιδια στιγμή που εγκατέλειψε την υπόθεση της διευθέτησης του χρέους και δημιούργησε ακόμα και διπλωματικά επεισόδια με αφορμή το προσφυγικό".

Είναι ενδεικτικό, ότι στο γαλάζιο στρατόπεδο, επιχειρώντας να διερμηνεύσουν τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης, υπενθυμίζουν ότι το ίδιο σκηνικό είχε στηθεί - επί εποχής Βαρουφάκη - και το καλοκαίρι του 2015, που τελικά οδήγησε σε δημοψήφισμα και λίγο μετά σε νέες εκλογές.

Ο εκλογικός αιφνιδιασμός είναι ένα απο τα σενάρια που εξετάζουν στη Συγγρού, για αυτό και ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στο σύνθημα "ΦΥΓΕΤΕ", ζητώντας σε κάθε του δημόσια εμφάνιση εκλογές εδώ και τώρα.

Το στίγμα έδωσε ήδη από χθες Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος σχολιάστε την κοινή συνέντευξη Τύπου των τριών υπουργών Τσακαλώτου-Κατρούγκαλου-Σταθάκη κάνοντας λόγο για "παράσταση που δεν κόβει εισιτήρια".

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα