Διαδικτυακή θύελλα για την privacy policy του Snapchat. «Ηρεμήστε, δεν αποθηκεύουμε τα μηνύματά σας»

Θύελλα προκάλεσε μέσα στο σαββατοκύριακο φημολογία γύρω από πρόσφατο update στην privacy policy του Snapchat, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία, μέσω των νέων αλλαγών, αποκτούσε την ιδιοκτησία του υλικού που δημιουργείται από τους χρήστες- περιλαμβανομένων φωτογραφιών, βίντεο και γραπτών μηνυμάτων.

Read the new @Snapchat privacy/legal policies before deciding whether to click

yes. Scary stuff in there, kids. pic.twitter.com/RvXMk1JPdn

— Kal Penn (@kalpenn) October 29, 2015

Η κατακραυγή γύρω από τη διατύπωση ήταν τέτοια, που η εταιρεία προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία αναγνωρίζει ότι υπήρξε μια σύγχυση και ότι «ουδέποτε θελήσαμε να προκαλέσουμε παρανοήσεις σχετικά με τη δέσμευσή μας για την προστασία της ιδιωτικότητάς μας».

Όπως υπογραμμίζεται, τα «snaps και chats» που ο χρήστης στέλνει στους φίλους του παραμένουν το ίδιο εμπιστευτικά όσο και πριν το update. «Η πολιτική ιδιωτικότητάς μας συνεχίζει να λέει – όπως και πριν- ότι αυτά τα μηνύματα “διαγράφονται αυτόματα από τους servers μας μόλις γίνει αντιληπτό ότι έχουν διαβαστεί ή έχουν λήξει”. Φυσικά, ο παραλήπτης μπορεί πάντα να τραβήξει screenshot ή να κάνει save τα snaps και chats σας. Αλλά το σημαντικό είναι ότι το SnapChat δεν – και ποτέ δεν το έκανε- αποθηκεύει τα προσωπικά σας snaps και chats. Και επειδή συνεχίζουμε να τα διαγράφουμε από τους servers μας μόλις διαβαστούν, δεν θα μπορούσαμε – και δεν το κάνουμε- να τα μοιραστούμε με διαφημιστές ή επιχειρηματικούς συνεργάτες».

Σχετικά με τις αλλαγές, διευκρινίζεται πως είναι αλήθεια ότι οι όροι παρέχουν «ευρεία άδεια» για χρήση του υλικού που δημιουργείται από τους χρήστες. «Χρειαζόμαστε αυτή την άδεια όταν έχουμε να κάνουμε, για παράδειγμα, με snaps που υποβλήθηκαν στο Live Stories, όπου πρέπει να μπορούμε να δείξουμε αυτές τις ιστορίες στον κόσμο».

Η αντίδραση του Διαδικτύου ήταν αυτή της...ανακούφισης.

I was so worried when I heard about the @Snapchat drama at school, but after their explanation I'm back at sending snaps

— • e m • (@literaldouche) November 2, 2015

I knew snapchat wouldn't betray me https://t.co/VjFGtE5Txp

— daniela (@CordovaDanielaa) November 2, 2015

Probably the only guys who unscared ppl on Halloween. Dear @Snapchat users, no need to b frightened abt ur pvt snaps https://t.co/vdo2pmoR2w

— Mee Pok Tah (@yuwanmee) November 2, 2015

*reads article*
*redownloads snapchat*
https://t.co/lsL8fM8KVn

— slim shady (@amearahjane) November 2, 2015

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα