«Δεν θέλουμε φραγμούς, αλλά ανοιχτές αγορές» επαναλαμβάνει η Μέρκελ

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα, Κυριακή, ότι η Γερμανία τάσσεται σθεναρά υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και των ανοιχτών αγορών, σε μια περίοδο που οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να στρέφονται ολοένα και περισσότερο στον προστατευτισμό.

«Θέλουμε ανοιχτές αγορές, δίκαιο εμπόριο, ασφαλώς δεν θέλουμε φραγμούς αλλά στην εποχή του "διαδικτύου των πραγμάτων" θέλουμε να συνδέσουμε τις κοινωνίες μας τη μία
με την άλλη και να τις αφήσουμε να συναλάσσονται δίκαια μεταξύ τους και αυτό είναι το ελεύθερο εμπόριο», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος που επισκέφθηκε την τεχνολογική έκθεση CeBIT στο Αννόβερο.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, που βρίσκεται επίσης στο Αννόβερο, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα του θα πρέπει να καταλήξουν σύντομα σε μια οικονομική συμφωνία και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το ελεύθερο εμπόριο για το Τόκιο.

Η καγκελάριος σχολίασε ότι "είναι πολύ, πολύ καλό" που η Ιαπωνία δηλώνει ότι θέλει μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, προσθέτοντας ότι η Γερμανία με χαρά θα αναλάμβανε να γίνει η κινητήριος δύναμη για την προώθησή της.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα